Elevii de C. N. “Carol I” provocaţi să găsească „Cea mai bună idee de afacere”

0
543

Elevii Colegiului Naţional “Carol I” au participat joi, 13 februarie a.c., la prima ediţie a concursului “Cea mai bună idee de afacere”, organizat de unitatea de învăţământ în parteneriat cu Universitatea din Craiova- Facultarea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Astfel, elevii au fost provocaţi să-şi dezvolte spiritul antreprenorial, având posibilitatea să-şi contureze o carieră de succes din timp, prin alegerea unor strategii inovatoare care să le determine traseul profesional.

“În sensul modern al economiei de piaţă, un anteprenor este un agent economic care adoptă un comportament activ şi novator, care acceptă deliberat riscuri financiare pentru a dezvolta proiecte noi. Un anteprenoriat nu este intotdeauna rezultatul unei vocaţii sau a unui talent, el poate însemna cultivarea unei oportunităţi, a unei şanse, a unei idei venite conjunctural îngemănate cu muncă şi pasiune”, a afirmat prof. Mihaela Ristea, coordonator al proiectului. Elevii Colegiului Naţional „Carol I” s-au arătat încântaţi, şi s-au inscris în  concurs  19 echipaje formate din copii de clasa a X-a, coordonate de profesorul Simona Parghesian. Pentru etapa a doua a concursului s-a calificat numai două echipaje care vor participa în continuare constituirea de echipe formate din elevi şi studenţi şi care vor dezvolta mai departe ideile iniţiale de afaceri.

 

Premiul I a  fost obţinut de firmele CHALLENGE (sală jouri video), şi CLASSROOM CAFÉ (cafenea). Locul II a fost ocupat de FUTURE HEROES- MED (afterschool –educaţie sanitară), urmat de locul III care a fost câştigat de APICOLIS (apicultură), iar Menţiunea a fostr atribuită firmei de publicitate SPOTLIGHT.