Senatorul PSD de Dolj, Lavinia Craioveanu: Guvernul României susține instituirea unui mediu de afaceri durabil și competitiv pentru promovarea femeilor în afaceri și în poziții de conducere

0
486

Zi plină pentru senatorul PSD de Dolj, Lavinia Craioveanu. Senatorul doljean a participat  la seminarul cu tema „Împuternicirea Economică a Femeii și Reducerea Discriminării de Gen în Mediul de Afaceri”, eveniment organizat de ANES sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României. “Promovarea principiului egalității de șanse între femei și bărbați, ca valoare fundamentală a democrației sociale, în toate domeniile vieții publice: educație, sănătate, piața muncii, antreprenoriat, leadership reprezinta pentru mine o preocupare permanenta, ca membru al Comisie pentru munca, familie si protecție socială din Senatul României dar și ca președintă a OFSD Dolj.  Prin acțiunile sale Guvernul României susține instituirea unui mediu de afaceri durabil și competitiv pentru promovarea femeilor în afaceri și în poziții de conducere”, a precizat Lavinia Craioveanu.

  • Militarii și polițiștii vor putea folosi sumele de bani pentru chirie pentru plata ratelor lunare la crditele pentru locuințe

“Am continuat munca la Palatul Parlamentului unde am participat la ședintele BP al Senatului, BPR și Grupului senatorial PSD, apoi la ședinta de Plen. Pe ordinea de zi a plenului Senatului am avut 16 inițiative legislative, printre acestea:

– am votat legea în baza căreia militarii și polițiștii (care activează în altă localitate față de cea în care au domiciliul) vor putea să folosească suma de banii care li se cuvine, conform reglementarior legale în vigoare, pentru achitarea chiriei si pentru plata ratelor lunare (parțial sau integral) la creditele pentru locuințe. Senatul a fost camera decizională. Legea merge acum spre promulgare la Preşedintele României.

– am votat legea care permite absolvenților școlilor cu predare în limba română din alte țări (de exemplu Ucraina) să susțină “bacalaureatul românilor de pretutindeni”, organizat de MEN.

– am votat, alaturi de colegii mei din PSD, ÎMPOTRIVA initiațivei privind reglementarea parteneriatului civil, pentru că eu cred ca acest parteneriat civil este o căsătorie civilă denumita altfel”.