Centrul Vechi va fi atracția sărbătorilor de iarnă

0
177

Centrul Vechi al Craiovei va fi atracția sărbătorilor de iarnă din acest an. Autoritățile au dezvăluit că una dintre surprize va fi Târgul de Crăciun ce va amenajat în Piața „Buzești” și care va fi unul dintre cele mai frumoase de până acum. Străzile din zona istorică vor beneficia și ele de un iluminat deosebit care va crea magia sărbătorilor. 

Consilierii municipali i-au cerut primarului, în plenul de joia trecută, să nu neglijeze Centrul Vechi în perioada sărbătorilor de iarnă, cu atât mai mult cu cât craiovenii se așteaptă să-l vadă și mai bine pus în evidență de luminițele de Crăciun. „Doresc ca, pe perioada sărbătorilor de iarnă, Centrul Vechi să fie, într-adevăr, pus în valoare. Aș vrea să știu dacă există vreun program privind activarea acestuia”, a sunat interpelarea consilierului local Ionel Pană. Tot acesta a venit și cu propunerea ca patinoarul artificial, care urmează să fie deschis în Craiova, să fie amenajat în Piața Buzești. „Patinoarul s-ar putea fi amplasat în partea Bancpost, unde există suficient spațiu. Dacă nu îl amplasați acolo, măcar să fie luminat, să dea dovadă că noi vrem să fim o capitală a Europei”, a mai spus Pană.

Concertele de Revelion, găzduite în Piața prefecturii

Patinoarul nu poate fi găzduit în Piața Buzești, a spus primarul, deoarece în Centrul Vechi se vor întâmpla alte lucruri. Autoritățile și-au propus să amenajeze acolo Târgul de Crăciun „Nu punem patinoar acolo fiindcă acolo amenajăm Târgul de Crăciun”, a anunțat primarul. Târgul de Crăciun va fi deschis la sfârșitul lunii noiembrie, odată cu iluminatul de sărbători, și va fi cel mai frumos de până acum.  „Vrem să-l facem mult mai frumos ca în anii trecuți când nu am putut să avem nici iluminatul de sărbători cum ni l-am fi dorit. S-a făcut cu un miliard de lei vechi, ori unii își pun prin curte pe la ei luminițe de suma asta, nu în tot orașul. Dar am fost în situația când nu am avut contract cu o firmă de iluminat și am lucrat pe un buget de avarie. Însă anul acesta va fi totalmente altceva”, a promis primarul.

Patinoarul artificial se deschide pe 15 noiembrie

Patinoarul artificial va fi amenajat în Piața Prefecturii și va fi deschis pentru o perioadă de 80 de zile, începând din data de 15 noiembrie. Primarul Lia Olguța Vasilescu a explicat că, în această iarnă, patinoarul va fi amenajat în jurul fântânii arteziene pentru a fi lăsată liberă Piața Prefecturii. „Am încercat să nu blocăm nici Piața Prefecturii pentru că este foarte posibil să avem concerte foarte mari de Crăciun și Revelion. Și atunci piața trebuie să poată să găzduiască o mulțime mare de oameni. Din cauza aceasta am făcut patinoarul în jurul fântânii”. Patinoarul va fi amenajat de firma Ice Drive SRL din Craiova, care va plăti municipalității 7.000 de lei pentru folosirea terenului. De anul viitor, patinoarul artificial va fi găzduit, după câte se pare, pe spațiul liber de deasupra parcării subterane, care se va termina până atunci.