Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul celei de-a XXIII-a ediții a Zilelor Municipiului Craiova

0
165

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa a declarat ieri seala, la Teatrul Naţional , că muncipiul Craiova își celebrează valorile prezentului, olimpici și sportivi de renume internațional, prin care orașul nostru își perpetuează și sporește prestigiul.

„La cea de-a 23-a ediție a zilelor municipiului, Craiova știe încă o dată să trăiască acest moment aniversar la înălțimea cuvenită și ne îmbie să privim cu respect către trecut și către marile sale figuri, dar și să îmbrățișăm, cu prețuire și încredere, viitorul.

Din cele mai vechi timpuri, cetatea noastră și-a făurit faima prin faptele și operele oamenilor săi. Și-a făcut numele cunoscut în toată Europa printr-un domnitor de talia lui Mihai Viteazul, primul nostru unificator, cel care le-a dat tuturor românilor puterea să creadă în visul lor și să lupte pentru împlinirea lui.

Și-a clădit reputația prin diplomați străluciți, precum Nicolae Titulescu, singurul ales de două ori în fruntea Ligii Națiunilor, devenită astăzi Organizația Națiunilor Unite. Dar și-a clădit-o și prin savanți iluștri, precum George (Gogu) Constantinescu, a cărui memorie Craiova o cinstește astăzi, prin decernarea titlului de cetățean de onoare.

Și, tot astăzi, Craiova își celebrează valorile prezentului, olimpici și sportivi de renume internațional, prin care orașul nostru își perpetuează și sporește prestigiul. Avem, așadar, imaginea unei urbe care, adânc ancorată cu rădăcinile sale într-un trecut glorios, își proiectează un viitor la fel de promițător. Un viitor pe care, de peste 12 ani, Bănia și-l construiește în inima Uniunii Europene, cu ajutorul fondurilor europene, care fac să se materializeze noi demersuri în beneficiul comunității, consolidând dezvoltarea acestui municipiu și afirmarea sa drept unul dintre cei mai importanți poli de creștere ai României.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, felicit Primăria și Consiliul Local al Municipiului Craiova, dar și pe toți cei care și-au dat mâna pentru reușita acestui eveniment, pe care ne bucurăm să-l putem susține și noi, prin instituțiile culturale din subordine. Închei îndreptând către toți locuitorii orașului expresia deplinei noastre considerații, alături de calde gânduri de sănătate și fericire. La mulți ani!“