Papa Francisc în România!

0
189

 

 

Aeronava companiei Alitalia, aducându-l la Bucureşti pe Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă Carmen Iohannis.

După primirea oficială de la aeroport, Papa-mobilul cu Papa Francisc, s-a deplasat la Palatul Prezidențial Cotroceni, pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul, Viorica Dăncilă. Pe traseul din Capitală, Suveranul Pontif a salutat şi a fost salutat cu căldură de bucureşteni.

La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, Pontiful prezintă primul discurs al vizitei sale, aşteptată şi pregătită minuţios, în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.