Razie de amploare în Craiova și comunele arondate

0
134


Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Craiova, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Dolj, au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în municipiul Craiova şi comunele arondate o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă.

Poliţiştii au instituit 16 filtre rutiere în Craiova, dar și în județ, și au verificat baruri și discoteci, în total, aproape 70 de unități comerciale din mediul urban şi rural. În urma controalelor efectuate, au fost constatate 4 fapte de natură penală și alte 52 de natură contravențională, pentru care s-au aplicat amenzi  în valoare de peste 12.600 lei, după cum au comunicat reprezentanții IPJ Dolj.

Între cei care s-au ales cu dosare penale pe parcursul raziei oamenilor legii se numără Daniel Ureche, de 21 ani, din satul Leamna de Jos, comuna Bucovăţ, depistat sâmbătă seara, în jurul orei 22.30, de lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Bucovăţ, în timp ce sustrăgea, dintr-un sertar din incinta unei societăţi comerciale din localitate, suma de 20 lei. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt.

În aceeași acțiune, lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Breasta, au oprit pentru control, o autoutilitara Iveco condusă de Costinel Brânzan, de 39 ani, din Craiova. În urma testării cu etilotestul s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducătorul auto a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, unde a refuzat să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.