Elevii intră în vacanţa intersemestrială

0
93

Astăzi, după terminarea cursurilor, elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa intersemestrială şi se vor întoarce la şcoală luni, 10 februarie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă, cea de primăvară, este cuprinsă între 12 şi 22 aprilie, după care elevii vor reveni în bănci imediat după Paştele Ortodox, pe 23 aprilie. În acest an, până la data de 23 mai se vor desfăşura şi examenele de evaluare naţională, la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. După aproape două luni de studii şi teze, vineri, 20 iunie, se va încheia cel de-al doilea semestru, iar elevii vor intra în vacanţa de vară, până pe 14 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, săptămâna 7–11 aprilie 2014 din semestrul al doilea este săptămâna dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. La finele celui de-al doilea semestru, pe elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu îi vor aştepta examenele de finalizare a studiilor: evaluarea naţională, respectiv bacalaureatul.