20 de ziarişti sportivi au pierit în accidentul aviatic din Columbia

0
66

fotoTragedia aviatică din Columbia, care a decimat marţi echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a ucis de asemenea 20 de ziarişti sportivi din Brazilia, care urmau să acopere finala Cupei Sudamericana, informează AFP.

Canalul Fox Sport Latin America, deţinătorul drepturilor exclusive pentru partidele din Copa Sudamericana, a confirmat că şase dintre angajaţii săi au pierit in accidentul soldat cu 71 de morţi.

Unul dintre jurnalişti, Mario Sergio, erau un celebru comentator de radio şi fost internaţional brazilian.

Patru dintre ziariştii decedaţi făceau parte din grupul audiovizual brazilian Globo, iar alţi patru lucrau pentru postul RBS TV, filială a grupului Globo.

Și-au găsit, totodată, moartea şase reporteri care lucrau pentru staţii radio locale situate în Chapenco, fief-ul echipei Chapecoense, în statul Santa Caterina (sudul Braziliei), precum Radio Chapeco, Radio Oeste Capital sau Radio Vang FM.

Printre cei şase supravieţuitori ai zborului companiei boliviene Lamia figurează şi un ziarist, Rafael Henzel Valmorbida, comentator de fotbal pentru Radio Oeste Capital.

Un alt ziarist, care se afla pe lista pasagerilor, Ivan Carlos Agnoletto, de la Radio Super Conda, a ratat avionul şi a scăpat astfel cu viaţă.