UEFA a finalizat structura, calendarul, formatul şi conceptul comercial al celor 3 competiţii europene intercluburi pentru perioada 2021-2024. Cea mai importantă competiţie europeană la nivel de cluburi UEFA Champions League a rămas neschimbată, Europa League a suferit modificări la nivel structural urmând să se desfăşoare cu un număr restrâns de echipe, de la 48 de participante la doar 32, alcătuite în 8 grupe a câte 4 echipe. . Înaintea optimilor se va disputa o rundă adițională, numită play-off. Acest play-off constă în disputarea a opt confruntări, în fiecare dintre ele urmând să joace câte o echipă clasată pe locul 2 în grupele UEL și una de pe locul 3 din grupele UCL. Formațiile care vor triumfa în aceste “duble” vor trece mai departe, în optimile UEL. În faza grupelor, se vor califica direct 11 echipe (câștigătoarea Cupei și locul 5 din campionat ale țărilor de pe locurile 1-4 în clasamentul coeficienților UEFA – Spania, Anglia, Germania și Italia + câștigătoarea Cupei și locul 4 din campionat ale țării de pe locul 5 – Franța + câștigătoarea Cupei țării de pe poziția a 6-a – Portugalia). Celelalte 20 de echipe ce urmează să evolueze în grupe vor veni din calificări.
UEFA Europa Conference League
În noua competiţie europeană vor participa 32 de echipe în faza grupelor( 8 grupe a câte 4 echipe), după care se va disputa un play-off cu 8 confruntări (tur-retur) unde se vor înfrunta ocupantele locurilor 2 ( Europa League)-3 (Champions League).
România, 4 echipe în cupele europene
Astfel campioana României se va califica în primul tur preliminar din UEfA Champions League iar locurile 2 şi 3 respectiv câştigatoarea Cupei, în Conference League.
Cele trei reprezentante ale României vor intra în cursă în al doilea tur preliminar