Caravana filmului pentru nevăzători ajunge, astăzi, în Craiova

0
45

Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători – cu şapte filme artistice dintre cele mai bune producţii româneşti – are astăzi cea de-a zecea oprire în ţară, la Craiova. La ora 12.50, la Inspire Cinema din Mercur Center (etaj 4), va fi proiectat filmul „Minte-mă frumos” (2012), regia Iura Luncasu.

Proiectul este derulat de Fundaţia „Cartea Călătoare” în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România şi este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de Centrul Naţional al Cinematografiei. În cadrul caravanei sunt proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

„La intrarea în sala de proiecţie, spectatorii nevăzători vor primi un set de căşti în care vor auzi explicaţii suplimentare, inserate între replicile actorilor din film. În cazul proiecţiilor care vor avea loc în cinematografe, nevăzătorii vor putea urmări filmul în aceleaşi condiţii cu ceilalţi spectatori văzători. Explicaţiile primite în căşti vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcaţi şi  gesturile mai importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înţeleagă cât mai bine acţiunea şi să se integreze în atmosfera filmului”, precizează organizatorii.