Începe „Săptămâna TRADEM”

0
73

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează, începând de astăzi până pe data de 3 noiembrie, „Săptămâna TRADEM” – un program de manifestări  cultural-artistice dedicate personalităţii scriitorului craiovean Traian Demetrescu. «Evenimentele sunt o contribuţie necesară la consolidarea brandului „Traian Demetrescu” la nivel local, regional şi naţional, ca unul dintre reperele vieţii culturale craiovene», se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei.

În această perioadă, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” propune publicului, zilnic, în intervalul orar 10.00-12.00, la Galeria „Vollard”, un Târg de carte la care reprezentate sunt editurile „Universitaria”, „Aius” şi „Hyperion”. Mâine, 31 octombrie, de la ora 18.00, în Salonul Medieval va avea loc spectacolul de poezie şi muzică „Sensitive”, cu participarea actorilor Andrei Ştefănescu şi Theodora Bălan, acompaniaţi de Octavian Gorun (vioară) şi Corina Stănescu (pian). Acelaşi Salon Medieval va găzdui joi, 2 noiembrie, de la ora 18.00, spectacolul de poezie şi muzică „Intim”, cu actorii Radu Tudor şi Cătălin Miculeasa, în acompaniamentul celor doi muzicieni.

Vineri, 3 noiembrie, la ora 11.00, este anunţată festivitatea de premiere în cadrul celei de-a 39-a ediţii a Concursului Naţional de Poezie „TRADEM”, urmată de un recital susţinut de actorul Angel Rababoc, de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, care va recita poeziile câştigătoare, acompaniat la pian de Corina Stănescu.