CLM Craiova a intrat în campanie electorală!

0
281

Un aer de campanie electorală și-a făcut simțită prezența în plenul de ieri al CLM Craiova, când s-au lansat și primele atacuri, dar și prima și cea mai grea temă pe seama căreia se vor duela candidații: ale cui sunt proiectele cele mai frumoase și, îndeosebi, al cui este Centrul istoric?

Cum nu s-a întâmplat până acum, consilierii din opoziție au sărit, în plenul de ieri, la gât primarului Lia Olguța Vasilescu. Trei aleși locali liberali, dintre care doi dintre ei în cărți pentru a fi desemnați candidații PNL la funcția de primar, au cerut explicații primarului vizavi de modul în care sunt asumate cele mai mari și mai frumoase proiecte care s-au implementat în Craiova. Primul care a dat tonul a fost consilierul Dan Cherciu, care a acuzat-o pe Olguța Vasilescu că se laudă cu proiectele fostei administrații. „O acuz pe doamna primar de egoism. În ultima vreme taie panglici la proiecte aprobate în mandatul trecut. Pentru o bună parte din ele este și mândră și mulțumită, am văzut că apar panouri publicitare cu aceste realizări. Dar acuzația mea de egoism este că a început noul exercițiu bugetar pe fonduri europene și noi, în continuare, nu știm care vor fi proiectele pe care următorul sau următoarea doamnă primar vor trebui să le implementeze.”, a lansat o torpilă liberalul. „Domnul Cherciu este foarte stresat că o să fie primar și nu o să aibă proiecte”, a venit imediat răspunsul ironic al primarului.

O perlă pentru campania electorală

Pe introducerea făcută de Dan Cherciu, a intervenit apoi consilierul Marian Vasile. Acesta i-a strigat direct primarului că nu trebuie să se mai laude cu Centrul istoric deoarece nu a fost niciodată proiectul său. „Trebuie să fiți foarte corectă. Este o pancardă în centrul vechi unde se spune că execuția a început la câteva zile după ce v-ați așezat pe scaun. Dacă vreți să discutăm pe acte și pe hârtii, haideți să scoatem contractele”,  a spus Vasile, cu voce puternică. Primarul Lia Olguța Vasilescu a ridicat și ea tonul invocând numele foștilor edili, primar și viceprimar, care nu ar avea de ce să-și lege numele de acest proiect. „Am văzut că și-l asumă și domnul Mărinică Dincă și domnul Solomon și toată lumea, dar, vă atrag atenția, Centrul vechi este schimbat în proporție de 90%.  Dar dacă este să ne luăm după ce presupunea în proiect, nu se întâmpla nimic major acolo și se schimba doar pavimentul și conductele de canalizare”, a răspuns Olguța Vasilescu.

Cine a reabilitat fațadele?

Cearta pe Centrul istoric a ajuns, vrând-nevrând, la subiectul fațadelor. Primarul nu ar trebui să se laude nici măcar cu acestea, a spus Vasile, deoarece investiția a fost făcută în totalitate de către proprietari. „Nu puteți să vă lăudați cu fațadele pentru că le-au făcut proprietarii pe banii dânșilor”. ”Fațadele au făcute, într-adevăr, de proprietari, dar cu urbaniștii noștri, stând de vorbă cu ei, spunându-le cum să arate… Statuitele, să știți, le-am ales eu și o comisie de concurs de alte patru persoane. Eu înțeleg că domul Mărinică Dincă vrea și el un proiect, dar haideți să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”, a replicat primarul. „Eu vă știu că vă place să vi-l asumați că e frumos, dar este gândit în cel mai mic detaliu de altcineva. Până și cutiile de utilități cum au fost pictate. Eu nu am nimic împotrivă să vă asumați, dar lăsați-ne cu ce am muncit și noi să fie al nostru”, a continuat Olguța Vasilescu.

Candidații PNL, scoși la primul antrenament

Alături de Dan Cherciu, Pavel Badea este al doilea posibil candidat al PNL la Ptimăria Craiova. Dialogul dintre acesta și Olguța Vasilescu a fost, de departe, cel mai spumos, și aproape că nu a avut nici o legătură cu proiectele. Pentru a doua oară consecutiv, Badea a cerut o informare vizavi de modul cum arată Piața din Valea Roșie. Nemulțumit de răspundul primit data trecută, Badea a solicitat acum ca toate datele să-i fie date în scris. „Sunteți în campanie, domnul Badea? Dar hotărâți-vă odată cu cine vorbesc, cine este contra-candidatul”, nu s-a abținut să-l ironizeze primarul ținând cont de faptul că PNL nu și-a desemnat deocamdată candidații. „De ce sunteți așa de curioasă, știți foarte bine că curioșii au probleme cu sănătatea. Deci nu are rost să fiți preocupată de situația noastră”, s-a enervat, la rândul lui, Badea.

Olguța Vasilescu: „E un fel de șuetă politică aici”

A existat și o runda a doua a acestui dialog, în care s-au cărat bobârnace și mai grele. „E un fel de șuetă politică aici”, a tras o concluzie, pe final de ședință, Olguța Vasilescu. „Dumneavoastră ați dat tonul, doamna primar…”, a sărit să-i dea replica Badea. „Eu mai am și alte probleme în primărie. Credeți-mă, mai sunt și probleme de rezolvat în primărie”, a venit continurea primarului. „Noi vă apreciem și vă respectăm  meritele. Ca o recunoaștere eu vă fac interpelarea să spuneți pentru a treia oară care sunt reușitele dumneavoastră pentru a le inocula craiovenilor și mai bine în percepție”, s-a avântat consilierul. „Domnul Badea , nu știam că sunteți atât de greu de cap. Dar vă promit că vi le dau scris, ca să nu vă mai chinuiți”.

Ca o concluzie pe care primarul Lia Olguța Vasilescu a dorit să o întărească a fost că proiectele moștenite de la Antonie Solomon au fost „nu proaste, ci foarte proaste”, dar că, totuși, acestea au fost continuate, meritul său fiind acela că a obținut finanțarea pentru ele. Proiectele 100% marca Olguța Vasilescu sunt, prin urmare, stadionul, cartierul chinezesc și reabilitarea Parcul Nicolae Romanescu.