Reghe: “Ne concentrăm pe jocul cu fcu, nu pe scandal”

1
187

Antrenorul Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că rivala locală, fcu, nu doreşte disputarea derby-ului de duminică, ora 21, deoarece Ştiinţa va avea superioritate netă în tribune, chiar dacă teoretic este oaspete la acest meci.

„Dacă nu se dispută cu spectatori vor avea de suferit fanii ambelor echipe, sper să nu se întâmple să jucăm cu porţile închise, n-ar fi corect pentru oamenii din Craiova, trebuie să le dăm prilejul să vadă echipele, spectacolul este mai important decât celelalte lucruri. Mie îmi place să joc pe stadioane cu atmosferă, dar să existe fair-play, nu ar trebui să ne temem, ci să fim bucuroşi că vin mulţi oameni să vadă meciul, cum nu se întâmplă în alte locuri din ţară. De ce să opreşti un meci de fotbal dacă unii oameni nu au vaccin? De ce să ne ascundem? Probabil, din anumite motive, nu se doreşte organizarea partidei cu spectatori. Nu se vrea pentru că noi vom avea mai mulţi fani. Nu este un lucru negativ pentru cei de la fcu, dar trebuie să spunem ce se întâmplă. Asta e legea în România acum, dacă te duci în restaurant, la meci, trebuie să fii vaccinat! Dacă noi eram organizatori, meciul se disputa cu spectatori” a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Despre duelul de pe teren cu fcu, Laurenţiu Reghecampf a declarat:

„Este o partidă pe care ne dorim să o câştigăm, există această luptă între cele două echipe din Craiova, dar războiul acesta nu mă interesează, ci echipa mea, ca jucătorii să fie concentraţi, să dăm dovadă de aceeaşi determinare şi la finalul celor 90 de minute să câştigăm. Nu-mi  motivez jucătorii spunându-le că joacă împotriva naşului copilului meu, motivez echipa spunând alte lucruri. Meciul are importanţă pentru mine ca puncte, ca să ajungem în zona unde ne dorim. Analizăm meciul de la Botoşani al celor de la fcu, care este meciul lor de referinţă, s-au apărat foarte bine şi puteau să închidă meciul marcând pe contraatac, iar pe final puteau chiar să piardă. Ambiţiile sunt foarte mari, echipa noastră va fi foarte serioasă, ne vom concentra pe joc, nu pe scandal, să se vadă diferenţa dintre echipe. Pentru mine orice înfrângere este dureroasă, nu una anume, poate pentru fani să aibă o altă importanţă. Cred că jucătorii noştri sunt mai obişnuiţi cu ce se întâmplă la Craiova, cred că la cealaltă echipă sunt probleme din acest punct de vedere, fiindcă sunt mulţi jucători noi. Eu încerc să calmez spiritele, le spun că e important jocul, dar să nu ne pierdem capul. Nu avem poliţe de plătit, nu ne interesează decât fotbalul şi sunt tot 3 puncte puse în joc. Koljic se antrenează cu echipa, deşi are o mică jenă, Markovic are şi el o problemă la inghinali, s-a accidentat la faza golului, dar vom avea un 11 competitiv. Roguljic este un jucător bun, care ne va ajuta când va fi sută la sută”.

Laurenţiu Reghecampf le-a dat jucătorilor săi exemplul celor de la CFR Cluj, care câştigă şi când joacă slab:

„V-am spus de la finalul meciului cu Dinamo că nu contează decât punctele, nu a fost nicio euforie datorită scorului, fiindcă am prins Dinamo într-o perioadă nefastă. Este foarte bine că avem doi jucători la naţionala mare şi patru la tineret, mă bucur, vreau să fie cât mai mulţi. Sunt fericit că există concurenţă, că echipa este într-un moment bun, sperăm să continuăm la fel. În ultima vreme am ratat cam mult, iar la pauza meciului cu Dinamo am avut o intervenţie mai drastică, fiindcă trebuie să fim mai responsabili, mai atenţi, fiindcă vor veni meciuri cu numai una sau două ocazii şi trebuie să marcăm. Ne luptăm cu echipe care ştiu să câştige un campionat. CFR face un meci slab la Arad şi câştigă, dovadă că este o echipă matură şi ştie ce înseamnă să câştigi un titlu, trebuie să învăţîm şi noi din aceste lucruri”.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.