Întâlnire cu actorul Marcel Iureș, la Festivalul „Puppets Occupy Street”

0
226

Ediția de Pământ a Festivalului „Puppets Occupy Street” – organizată la Craiova între 25 august și 1 septembrie 2018, de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” – mediază re(întâlnirea) publicului și a profesioniștilor din teatru cu actorul Marcel Iureș și îl provoacă din nou la dialog despre „Arta trasului de sfori”. Întâlnirea are loc astăzi, 30 august 2018, ora 11.00, în Clubul festivalului – Fabrrica (strada „Traian Demetrescu” nr.4). Fondator al Teatrului ACT din București, Marcel Iureș bucură publicul craiovean, după cum se știe, de 4 ani încoace prin colaborarea sa cu Teatrul „Colibri”.

«În 2017, în ediția de Aer a Festivalului „Puppets Occupy Street”, actorul Marcel Iureș declara la întâlnirea cu mass-media și creatorii din lumea teatrului de animație că marioneta i se pare fascinantă, comparând momentul mânuirii sforilor cu interpretarea muzicii la pian: „Trebuie să te sincronizezi tu cu tine şi cu marioneta. Aşa e la pian. Acolo cânţi de trei ori într-o clipă. Cânţi notele pe care le vezi pe portativ, cânţi cu degetele şi cânţi cu auzul”», menționează reprezentanții teatrului într-un comunicat de presă.

Maratonul păpușilor și poveștilor, „Puppets Occupy Street”, aduce la Craiova companii de teatru private și artiști independenți din 18 țări: Australia, Italia, Spania, Franța, Rusia, Turcia, Grecia, Argentina, Croația, Germania, Elveția, Belgia, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Finlanda și, bineînțeles, România. În cele opt zile de poveste sunt programate aproape 400 de evenimente, oferite gratuit și desfășurate concomitent în 21 de spații din oraș: spectacole pe străzi, în parcuri, grădini și piețe publice, ateliere de creație, concerte, parade, expoziții, proiecții video, happening-uri, face painting și multe alte momente speciale.

Festivalul este finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova și se bucură de susținerea partenerilor tradiționali din domeniile public și privat: regii autonome, instituții de cultură, forțe de ordine, precum și a unui număr tot mai important de voluntari și sponsori.