Păstrează Mangia sistemul cu 4 fundaşi?

0
184

Pigliacelli – A scos şutul de la distanţă al lui Lazăr, în finalul primei părţi, a demonstrat din nou că stăpâneşte jocul cu piciorul foarte bine. La penalty parcă a plecat prea devreme.

Borţa – Nu s-a evidenţiat în mod special, dar nici nu a avut probleme în faza defensivă, sunt potrivite astfel de meciuri pentru a promova jucători tineri. Pe final a avut crampe, se vede că puştii nu sunt pregătiţi fizic să reziste nici măcar la nivelul Ligii I.

Kelic – A marcat al doilea gol al său în Liga I, după cel cu FCSB, de anul trecut. Se aşteaptă mai multe astfel de lovituri din partea sa şi a celorlalţi stoperi, la fazele fixe. Pe apărare n-a întâmpinat situaţii dificile.

Tiago Ferreira – În cuplu cu Kelic a arătat că echipa este parcă mai predispusă pentru sistemul cu 4 fundaşi. A rezolvat uşor rarele şi firavele acţiuni ofensive ale gazdelor.

Briceag – Parcă se simte mai bine şi el în acest sistem. După ce a jucat în stânga în aşezarea cu 3 fundaşi, cât şi în bandă, la mijloc, în acelaşi sistem 3-4-3, acum a revenit ca fundaş stânga clasic, a avut câteva incursiuni bune şi şi-a rezolvat situaţiile din apărare. Nu era necesară schimbarea lui, mai degrabă trebuia odihnit Bancu pentru meciul cu Dinamo.

Fedele – E clar că este o achiziţie reuşită, conferă echilibru la mijlocul terenului, dă cursivitate acţiunilor, pasează în faţa, riscă şi de multe ori reuşeşte pase filtrante. E o mutare bună cu sosirea lui pe locul lui Zlatinski. A mai încercat şi două şuturi de la distanţă, mai puţin reuşite faţă de cel cu care ne impresionase la Călăraşi.

Cicâldău – Două assist-uri şi jumătate. A pasat excelent pentru Bancu la primul gol şi a centrat din corner la reuşita lui Kelic. De la şutul său respins a pornit şi faza din care Markovic a obţinut penalty. A făcut şi o mare prostie, faultând în careu la penalty-ul gazdelor, un fault făcut mai degrabă din frustrare decât din neglijenţă. Un meci bun, poate cel mai bun al său de când a venit la Craiova, dar şi adversarul a fost unul extrem de modest. Sunt voci care pretind că nu este folosit pe poziţia pe care dă randamentul cel mai bun. A jucat până acum în spatele celor două vârfuri sau ca unul din cei doi mijlocaşi centrali, iar o dată ca vârf fals, posturi care se pliază pe calităţile sale. Nu a fost solicitat nici în bandă, neavând viteză, nici pe alte poziţii inedite.

Bancu – Voluntariul este una dintre echipele care-l scot în evidenţă. O dată negativ, când a făcut penalty-ul decisiv pentru ratarea calificării în finala Cupei, acum un an, dar de cele mai multe ori în mod pozitiv, fiidncă a marcat nu mai puţin de 5 goluri în cele 4 meciuri pe care le-a disputat pe arena „Anghel Iordănescu”. S-a distrat practic cu defensiva gazdelor, a marcat 3 goluri şi a dat o pasă de gol, pentru Mitriţă. A mai avut 3 ocazii înainte de a deschide scorul, a beneficiat din plin de adversarii modeşti pe care i-a întâlnit.

Bărbuţ – Nu a ieşit în evidenţă, dar când echipa joacă şi câştigă într-o astfel de manieră nu se poate spune că a jucat cineva slab. Poate trebuia lăsat tot meciul şi menajat Mitriţă pe final.

Mitriţă – Şi-a demonstrat şi de această dată calităţile, a făcut ce a vrut cu apărătorii adverşi, combinaţiile cu Bancu sunt adevărate delicii. Gol marcat în stilul caracteristic. E adevărat, şi gazonul i-a ajutat pe cei doi, jucători foarte tehnici.

Baicu – Nu s-a numărat printre jucătorii remarcaţi, deşi a fost integralist. Trebuie să marcheze cât mai repede şi în campionat pentru a demonstra că merită să fie forţat în continuare. A avut două situaţii bune de gol, dar nu le-a speculat, deşi se poate spune că apăruse bine în faţa porţii, pe 6 metri.

Burlacu – Intrat pe parcurs, a demonstrat puţine, doar un dribling la centrul terenului, când a fost oprit prin fault, în rest nu a arătat nimic pozitiv.

Markovic – A avut ceva mai mult timp la dispoziţie de această dată, a scos şi acel penalty, se poate însă mai mult, trebuie să prindă încredere, fiindcă el Baicu şi Mihăilă au o mare şansă, de a avea locul disponibile în atac, în lipsa unor jucători cu experienţă, cu valoare, care să confişte poziţiile ofensive.

Mateiu – Dacă tot a fost menajat, atunci poate era mai bine să rămână tot meciul pe bancă şi să fie debutat tânărul Şerban, la acel scor.