Majoritatea vehiculelor comerciale Ford sunt de acum disponibile cu modemul FordPass Connect

0
235

Ford introduce pe majoritatea vehiculelor sale comerciale servicii de conectivitate în dotarea standard, ajutând clienții să crească nivelul de productivitatea și să rămână în pas cu noile tehnologii.

Modemul FordPass Connect este acum disponibil în echiparea standard a tuturor celor șapte produse de bază din gama de vehicule comerciale Ford, inclusiv pe Ford Transit, Transit Custom și Ranger. Serviciile de conectivitate FordPass Connect, care oferă o gamă largă de funcții menite de sporească productivitate și confortul prin intermediul aplicației pentru smartphone-uri FordPass Pro, au devenit acum gratuite pentru proprietarii de vehicule Ford din toată Europa. 1

FordPass Connect permite, de asemenea, actualizări software over-the-air (OTA) pentru a menține vehiculele comerciale la curent cu noua tehnologie, oferind o varietate de noi funcții . 2

Guard Mode, un nou sistem de securitate disponibil prin intermediul aplicației FordPass Pro, va fi prima nouă funcție activată over-the-air (OT).Această nouă funcție, care va fi disponibilă până la finalul anului 2020, va monitoriza vehiculele comerciale în timp real, avertizând proprietarii cu privire la eventualele probleme de securitate.

„Conectivitatea stă la baza misiunii noastre de a furniza vehicule inteligente pentru o lume inteligentă. Recent am produs 100.000 de vehicule comerciale conectate și ne așteptăm să ajungem la un milion de vehicule comerciale de acest fel în următorii trei ani”, a declarat Mark Harvey, director, Vehicle Commercial Mobility, Ford Europa. „Suntem promotorii a numeroase soluții inovatoare de conectivitate pentru vehiculele comerciale, concepute pentru a-i ajuta pe clienții noștri să prospere.” 4

Tehnologia Ford Pass Connect

Modemul FordPass Connect conectează wireless vehiculele Ford la internet, permițându-le utilizatorilor să beneficieze de actualizări over-the-air și de servicii de conectivitate, precum aplicația FordPass Pro, dar și de servicii telematice, cum ar fi Ford Telematics și Data Services.

Disponibil anterior ca optional pe vehicule comerciale, modemul FordPass Connect vine acum în echiparea standard pe Ford Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect și Ranger. Clienții flotelor de Transit Courier și Tourneo Courier vor putea accesa serviciile telematice Ford, utilizând doar un modem plug-in aftermarket. 5

Abonamentul la modemul FordPass Connect a devenit acum gratuit pentru șoferii din toată Europa. Una dintre aplicațiile disponibile prin intermediul acestui model este FordPass Pro. Dezvăluită anul trecut, aplicația FordPass Pro le permite clienților de afaceri mici să gestioneze, să monitorizeze și să controleze până la cinci vehicule comerciale Ford de pe un singur telefon.

Pentru clienții de flote mai mari, Ford Telematics și Ford Data Services oferă soluții de conectivitate pentru vehicule, care ajută la gestionarea duratei de funcționare a vehiculului și la îmbunătățirea nivelului de eficiență, permițând accesul la datele vehiculului și integrarea acestora în sistemele de gestionare a flotei terțe.

Actualizări over-the-air

Actualizările software periodice ajută la asigurarea funcționării vehiculului în parametri optimi. Acum, prin intermediul actualizărilor over-the-air (OTA), Ford oferă clienților de vehiculelor comerciale funcții noi și actualizări în timp real, fără a fi necesare vizite la dealeri sau la service-uri.

Sistemul de securitate Guard Mode

Modul Guard este un sistem de securitate accesibil prin aplicația FordPass Pro. Oferă monitorizare în timp real pentru a avertiza șoferii, proprietarii și administratorii de flote mici ori de câte ori există posibile încălcări de securitate în vehiculele lor.

Odată activat – de exemplu după orele de lucru sau în weekend – Guard Mode va detecta ori de câte ori cineva intră într-un vehicul, deschide capota sau pornește motorul și va trimite o notificare către smartphone-ul proprietarului. De asemenea, sistemul oferă securitate suplimentară împotriva furtului de chei sau clonării, avertizând dacă un vehicul este deblocat sau pornit folosind o cheie – acțiune care nu poate declanșa o alarmă convențională a vehiculului.

Guard Mode va fi disponibil pentru clienții vehiculelor comerciale din Europa în acest an, folosind aplicația FordPass Pro în Europa în acest an și, iar pentru proprietarii actuali, va fi prima funcție actualizată prin intermediul software-ului OTA.

Productivitate continuă prin intermediul SYNC 3 cu AppLink

Pentru a sprijini în continuare afacerile clienților noștri, Ford oferă acces la aplicații care cresc nivelul de productivitate. Sistemul de comunicații și divertisment SYNC 3 cu AppLink, permite șoferilor să interacționeze în siguranță și în mod convenabil cu aplicațiile pentru smartphone-uri, utilizând afișajul mare și tactil pentru comenzi vocale intuitive.6