Securitatea şi sănătatea în muncă – un capitol aflat în atenţia tuturor

0
261

Organizaţia Mondială a Muncii sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, pe 28 aprilie. În 2016, Campania se numeşte „Stresul profesional – o provocare colectivă” şi urmăreşte concentrarea atenţiei asupra riscurilor, fiind onorate şi victimele accidentelor de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a onorat această zi şi, mai mult, a prezentat şi rezultatele unei campanii în construcţii, din această lună.

itmInspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a organizat o campanie de conştientizare, privind importanţa creării unei culturi de prevenire în domeniu. Tema sărbătorii din acest an este postată şi pe site-ul ITM Dolj.

„Suntem în plină campanie de verificare la lucrările în construcţii, cu risc de surpări sau de cădere de la înălţime. Au fost verificate 22 de şantiere temporare şi mobile, fiind acordate 10 amenzi, în cuantum de 80.000 de lei, iar pentru un şantier s-a dispus sistarea activităţii. Vreau să atrag atenţia că securitatea şi sănătatea în muncă se constituie într-o activitate foarte importantă, iar pe şantierele mari ale Craiovei – stadionul „Ion Oblemenco”, Complexul comercial „Mercur” – se lucrează conform legislaţiei şi nu au fost probleme. Dificultăţile au apărut la agenţii economici mai mici”, a spus  Cătălin Mohora, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.

În domeniul „Relaţii de muncă”, în acelaşi domeniu al construcţiilor, au fost depistate 13 persoane care lucrau fără forme legale de angajare, la trei angajatori, fiind făcută de inspectorii de muncă o propunere de cercetare sub aspect infracţional, şi s-au aplicat două amenzi în total de 60.000 de lei.