Viceambasadorul Marii Britanii la București, în vizită la Primăria Craiova

0
1325

Viceambasadorul Marii Britanii la București participă, în aceste zile, la Festivalul „Shakespeare” care se desfășoară la Craiova. Diplomatul a avut, ieri, și o întâlnire oficială cu primarul Lia Olguța Vasilescu, în cadrul căreia a felicitat modul cum autoritățile s-au implicat în organizarea acestui mare eveniment cultural. Reprezentantul Ambasadei Marii Britanii la București s-a arătat interesat și de aspectele economice, urmând să viziteze firma englezească „Cummings Generator”, care este acum un producător de componente pentru Ford.

Esther Blythe

Cu o seară în urmă, Esther Blythe, viceambasadorul Marii Britanii la București, s-a aflat în sala Teatrului Național „Marin Sorescu”, unde a vizionat una dintre piesele „Marelui Will”, pusă în scenă de companii teatrale importante ale lumii care participă la festival. «Mă bucur să mă aflu la Craiova, sunt la prima mea vizită oficială în România și aici. Craiova este un oraș vibrant, dinamic, performant economic și cultural, în special acum pentru că am avut onoarea să particip la Festivalul „Shakespeare”. Acest an are o importanță specială pentru noi deoarece aniversăm 450 de ai de la nașterea dramaturgului și, de aici, participarea deosebită a Marii Britanii. Vreau să vă felicit pentru găzduirea acestui eveniment», a spus viceambasadorul Marii Britanii la București, într-o scurtă conferință de presă susținută după întâlnirea cu primarul Lia Olguța Vasilescu.

„Oferim foarte multe avantaje investitorilor”

Edilul-șef al Craiovei l-a întâmpinat pe oaspetele englez, menționând că discuțiile de la Primăria Craiova s-au axat mai mult pe partea de afaceri. «Doamna vicembasador a venit în Craiova cu ocazia Festivalului „Shakespeare”, a participat la spectacole, dar și la dineul care a urmat după spectacolul de aseară. Discuțiile s-au referit îndeosebi la partea de afaceri. Suntem singurul oraș care are un centru de afaceri britanic și am rugat-o pe doamna viceambasador ca, în momentul în care investitorii vin la ambasadă, să îi trimită la Craiova. Noi oferim foarte multe avantaje: nu se plătesc taxe și impozite, nu se plătesc autorizații de construcție, iar în plus dezvoltăm și o infrastructură pentru oamenii de afaceri”, a menționat primarul Lia Olguța Vasilescu. Un investitor englez, care produce filtre de apă, s-a așezat la Dăbuleni și ar urma să-și extindă afacerea și la Craiova.

Lia Olguța Vasilescu

„Craiova este un loc special pentru deschiderea afacerilor britanice”

Esther Blythe a spus că intenționează să dezvolte relațiile dintre Craiova și Marea Britanie atât pe plan economic, dar și cultural și academic, reprezentantul ambasadei urmând să vizite tot în aceste zile și producătorul de generatoare „Cummings Generator”, care a devenit furnizor pentru uzina Ford de la Craiova. „Craiova este un loc special pentru deschiderea afacerilor britanice. Există un acord între Hampshire, Craiova și județul Dolj pentru dezvoltarea relațiilor economice. Acest parteneriat a fost extins și la nivel academic, existând un parteneriat și între Universitatea Hampshire și Universitatea din Craiova. Sunt sigură că, în aceste zile, voi putea dezbate toate cele trei aspecte, viața culturală, economică și academică”, a declarat reprezentantul Ambasadei Marii Britanii la București.