Mădălin Voicu dirijează la Craiova concertul pentru două viori de Bach

0
409

Concert simfonic, astă-seară, începând cu ora 19.00, la Filarmonica „Oltenia”, sub bagheta dirijorală a lui Mădălin Voicu şi avându-i invitaţi pe violoniştii Florin Ionescu-Galaţi şi Meda Stanciu. Programul include celebrul Concert în Re minor pentru două viori, BWV 1043 de J.S. Bach şi Concertul în La minor pentru două viori, RV 522 de Antonio Vivaldi. De asemenea, vor putea fi audiate Simfonia nr. 35 în Re major, K. 385, „Haffner” de W.A. Mozart şi Intermezzo pentru orchestră de coarde, op. 12 de George Enescu.

Mădălin Voicu a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu George Manoliu şi Cornelia Bronzetti. Ulterior, avea să studieze şi dirijatul, de-a lungul timpului fiind îndrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbrăveanu, Hans Swarowsky.

Violonistul Florin Ionescu-Galaţi a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti ca student al lui Ştefan Gheorghiu, dar l-a avut ca mentor permanent şi pe tatăl său, renumitul Ilarion Ionescu-Galaţi. De-a lungul anilor, a fost câştigător şi laureat a numeroase competiţii, a susţinut recitaluri şi concerte în aproape toate oraşele din ţară, iar din 1982 îşi începe cariera de solist internaţional. Cât despre pianista Meda Stanciu, a absolvit Liceul de Arte din Craiova, la clasa prof. Cornel Berbec, apoi Academia de Muzică din Cluj-Napoca. În prezent este manager interimar la Filarmonica „Ion Dumitrescu”, profesor de vioară la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Rm. Vâlcea şi solist concertist alături de diverse orchestre simfonice din ţară.