Prefectul Nicolae Giugea nu candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj

0
195

Nicolae Giugea (foto), prefectul judeţului Dolj, a declarat, ieri, că nu va candida la alegerile locale din iunie. “Am decis ca la alegerile locale din acest an să nu candidez pentru nici o funcţie. Este o decizie personală. În perioada următoare preocuparea mea este aceea de organizare corectă a alegerilor, pentru care am început pregătirile şi suntem în grafic”, a declarat Nicolae Giugea, în contextul în care ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, le-a cerut prefecţilor ca până joi, 29 martie, să anunţe dacă vor candida sau nu la alegerile locale din acest an.

Nicolae Giugea a spulberat, astfel, zvonurile conform cărora şi-ar fi dorit să intre în lupta pentru fotoliului Consiliului Judeţean Dolj, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu mai bine de o lună, preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, anunţase în cadrul Consiliului de Coordonare al PDL Dolj că Nicolae Giugea va fi candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

În plus, de 8 martie, în Dolj au fost distribuite câteva zeci de mii de felicitări destinate femeilor din judeţ, cu urările de rigoare din partea prefectul Nicolae Giugea în calitate de candidat al PDL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. Însă Nicolae Giugea a susţinut că nu are cunoştinţă de respectivele felicitări şi nu ştie cine a făcut acţiunea, iar în momentul în care va anunţa că va candida la funcţia de preşedinte al CJ Dolj nu va face public acest lucru în calitate de prefect.