Instructor auto reţinut pentru trafic de influenţă

0
145

Un instructor auto din Craiova a fost reţinut pentru 24 de ore, ieri după-amiază, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 400 de lei de la o persoană pentru a-i “aranja” promovarea probei practice la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Flagrantul a fost organizat după ce ofiţerii anticorupţie au primit plângeri că instructorul cu pricina obişnuia să le ceară bani candidaţilor ca să le faciliteze examenul practic.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au primit două denunţuri în care persoanele respective povesteau că Liviu Bană, instructor, dar şi directorul SC DRIVESTEST Liviu Bana SRL, o şcoală de şoferi din Craiova, le-a cerut bani unor candidaţi pentru a interveni pe lângă examinatorii din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, ca să le faciliteze promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Primul denunţ viza o faptă de anul trecut, când Liviu Bană i-ar fi cerut 300 de euro unei persoane, iar al doilea denunţ, de marţi, 27 martie a.c., i-a determinat pe anchetatori să acţioneze.

Astfel, ieri, ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu sprijinul SRI Dolj, l-au prins în flagrant pe Liviu Bană în timp ce primea 400 lei de la un cetăţean, denunţător în cauză, spre a-i facilita promovarea probei practice la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Bărbatul a fost dus direct la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii reţinând în sarcina sa faptul că, “în calitate de instructor auto, în luna mai 2011 a pretins de la denunţătorul Ş.C. 300 de euro pentru a interveni pe lângă poliţiştii examinatori în vederea promovării probelor practice ale examenelor pentru obţinerea permisului de conducere categoriile C, C+E şi D. Totodată, la data de 27.03.2012, a pretins de la denunţătorul P.F. suma de 100 euro sau 400 lei pentru a interveni pe lângă poliţistul examinator în vederea promovării probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere categoria B”.

În ciuda faptului că a fost prins cu banii marcaţi criminalistic, instructorul nu a recunoscut că îi ceruse pentru “aranjarea” examenului, însă procurorul de caz a dispus faţă de el măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, bărbatul fiind introdus în arest.