Consiliul Judeţean Dolj premiază olimpicii şi pregăteşte noi investiţii

0
131

Şedinţa Consiliului Judeţean Dolj, de ieri, a fost una fără încrâncenări şi s-a desfăşurat într-un ritm alert. S-a auzit de câteva ori, este adevărat că în plus, vocea consilierului judeţean Marcel Marcea, dar, în acelaşi timp, Constantin Mândruleanu a demonstrat că sunt şi consilieri PDL echilibraţi, care vorbesc puţin şi cu folos. S-au rectificat bugete ale instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Dolj, se pregătesc noi investiţii şi vor fi premiaşi olimpicii doljeni. Pentru o zi, pedeliştii au uitat că suntem înaintea unei campanii electorale şi s-au comportat normal. Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Dolj a fost completată, ieri, cu un proiect de hotărâre prin care instituţia a alocat o sumă de bani olimpicilor craioveni. Inspectoratul Şcolar Judeţean va trebui să împartă suma pe şcoli, în funcţie de câţi elevi participanţi a avut fiecare. De asemenea, Consiliul Judeţean Dolj o va ajuta pe Ionela Dinu, de numai 9 ani, un copil foarte talentat şi cu multe performanţe, care va participa la Campionatul Mondial de Dans. Dacă nu ar fi venit Consiliul Judeţean în ajutorul acestei fetiţe, părinţii acesteia nu şi-ar fi permis să suporte cheltuielile necesare deplasării. “Aş dori să completăm ordinea de zi cu un proiect de hotărâre pentru sprijinirea unor manifestări organizate în judeţul Dolj privind olimpiadele naţionale. De asemenea, vă rog să aprobaţi un proiect de hotărâre pentru sprijinirea unui mare talent al judeţului nostru, Ionela Dinu, care are 9 ani şi performanţe absolut de excepţie în domeniul dansului şi va participa la Campionatul Mondial de Dans, la trei probe diferite. Vă propun să o sprijinim, pentru că nu are fonduri care să-i asigure participarea la acest campionat”, a spus consilierul judeţean Daniela Traniţă, preşedintele Comisiei de Cultură. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a apreciat propunerea ca fiind una bună: “Este o propunere bună, dar ce ne facem dacă vor fi mai mulţi? Oricum, nu e un capăt de ţară şi nici nu sărăceşte Consiliul Judeţean”. “În ceea ce priveşte olimpiadele, ţinând cont şi de numărul mare de participanţi, e vorba şi de elevi şi de profesori, aş vrea să propun creşterea sumei. În acelaşi timp, vreau să propun ca cea mai bună performanţă a fiecărei olimpiade să primească din partea Consiliului Judeţean Dolj un premiu special de 500 de lei”, a mai spus Daniela Traniţă.

„Sunt urmăriţi cei care au încălcat legea”

Singurul subiect care a suportat o oarecare dezbatere a fost legat de bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi al SC LDP Dolj. Consilierul judeţean  Constantin Mândruleanu le-a atras atenţia celor de la SC LDP Dolj că s-a făcut o eroare cu privire la pierderi, care ar trebui corectată: „S-a prevăzut pierderea aceasta? Cred că este o eroare. Ar trebui să avem mare grijă la criteriile de performanţă atunci când stabilim manageri”. Director economic al SC LDP Dolj, Rada Marcela a încercat să explice cum stă situaţia, însă a intervenit Ion Prioteasa, care a spus că societatea a ieşit pe pierderi pentru că anul trecut a fost preluat SC Proplant, o societate care a venit cu o datorie de trei miliarde de lei vechi. Fostul director al SC Proplant, Liviu Glăvan, a decedat, însă sunt în continuare urmăriţi cei care au încălcat legea. “În urma cercetărilor a reieşit că fostul director Liviu Glăvan şi-a însuşit nişte bani, numai că acum nu mai este printre noi. Însă asta nu înseamnă că nu se merge mai departe, aşa cum spune legea. Este vorba de peste 3 miliarde de lei vechi şi sunt urmăriţi cei care au încălcat legea”, a declarat Ion Prioteasa.

„La aceste cabinete medicale au acces peste 15.000 de persoane”

Consiliul Judeţean Dolj va începe, în curând o nouă investiţie: de data aceasta vor fi efectuate lucrări de reabilitare la o clădire,de pe strada „Olteţ” nr. 5, în care funcţionează cabinete medicale. 155,00 mii lei a acordat Consiliul Judeţean pentru aceste lucrări. «Clădirea se află pe strada „Olteţ”. Consiliul Judeţean Dolj are o parte din ea, iar Primăria Craiova o parte. Am primit-o prin hotărâre de Guvern, împreună cu cabinetele medicilor de familie. Există probleme legate de infiltraţii, acoperişul este destul de degradat şi încercăm să rezolvăm problema acestor cabinete în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie. La aceste  cabinete medicale au acces peste 15.000 de persoane. Este o evaluare gata făcută de Direcţia Tehnică, dar în urma licitaţiei preţul poate să fie mai mic”, a declarat Cristinel Iovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj.