Masterplanul pentru apă, pe masa Consiliului Judeţean Dolj

0
135

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, ieri, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), o întâlnire pentru o analiză a stadiului de implementare a proiectului “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj”, în valoare de 185.845.248 de euro.

“Consider că a fost o întâlnire utilă, care, de altfel, ne-a permis să luăm pulsul fiecărei localităţi beneficiare a acestui proiect în parte. Am discutat cu fiecare primar sau, în cazul în care nu a putut ajunge primarul, cu un reprezentant al autorităţii locale prinse în proiectul de apă. De asemenea, o astfel de întâlnire este binevenită, pentru că reuşim să ne cunoaştem mai bine între noi, autorităţi judeţene, locale, companie de apă sau consultant în proiect. Apa în judeţul Dolj constituie o adevărată problemă. Aşa cum ne-o relevă toate studiile de specialitate, în unele zone din judeţul Dolj apa este infestată cu nitriţi şi nitraţi în proporţie de peste 80%. De aceea mă bucur că prin acest proiect de peste 185 de milioane de euro reuşim să ţintim obiective importante pe care ni le propusesem să le atingem, respectiv îmbunătăţirea calităţii vieţii şi sănătatea publică a doljenilor”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean şi, totodată, preşedintele ADI pe proiectul extinderii şi modernizării infrastructurii de apă şi apă uzată din Dolj.

Directorul general al Companiei de Apă „Oltenia”, Doru Buruiană, prezent la întâlnire, a prezentat stadiul implementării proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj” pentru fiecare dintre localităţile beneficiare, respectiv Craiova, Filiaşi, Calafat, Băileşti, Dăbuleni, Bechet, Călăraşi, Segarcea şi Poiana Mare.

La întâlnirea ADI, care a avut loc în sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj, au participat şi directorul Direcţiei de Afaceri Europene, Ileana Măjină, primarii localităţilor Filiaşi, Băileşti, Dăbuleni, Poiana Mare şi reprezentanţi ai primăriilor Calafat, Călăraşi, Segarcea şi Bechet, directorul OI al POS Mediu, Cristinel Cioroianu, precum şi reprezentanţi ai consultantului pe proiect, asociaţia de firme Blom şi Eptisa.

Proiectul “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj” este inclus în Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013 şi cuprinde investiţii pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată. Cu o valoare totală de 185.845.248 de euro, inclusiv TVA, proiectul, care se situează pe locul al treilea în ţară din punctul de vedere al valorii de finanţare, se adresează unui număr de 389.697 de locuitori.