Proiectul educaţional GROW îşi deschide porţile în peste 150 de licee din ţară

0
75

Cel mai mare program naţional de educaţie non-formală, aflat la a 10-a ediţie îşi deschide porţile în peste 150 licee din 16 oraşe din România. Timp de şase săptămâni, participanţii GROW, elevi în clasele a IX-a şi a X-a vor lua parte la cursurile susţinute de peste 40 de traineri internaţionali veniţi de pe 4 continente.

GROW a ajuns până acum la 19.132 tineri, care au decis să aplice la acest program. “Peste jumătate dintre aceştia, 12.000 au fost selectaţi să participe în cele 10 ediţii GROW organizate până acum în peste 27 de oraşe din România, însumând 214 licee înscrise în program şi peste 336 traineri internaţionali care au desfăşurat aproximativ 12.000 de ore de cursuri. Toate aceste cifre şi rezultatele pe care le observăm la nivel individual, în traineri şi participanţi, ne dau energia să creştem puterea non-formalului în şcolile din România prin GROW, spune Andreea Dinu, project manager GROW, Şcoala de Valori.

Peste 1500 de tineri au fost selectaţi

Proiectul GROW dezvoltat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC reprezintă un program de educaţie non-formală, complementar sistemului actual de educaţie, organizat începând cu anul 2010, ce oferă 5 arii de dezvoltare personală pentru liceeni: îmbunătăţirea stimei de sine, creşterea conştiinţei proprii, interacţiune cu oameni model şi facilitarea accesului la informaţii şi oportunităţi inovative de educaţie. Cei  peste 1.500 tineri din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Curtea de Argeş, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara şi Câmpia Turzii, selectaţi pentru a participa la programul GROW 2014 vor avea parte de şase săptămâni de activităţi interactive pline de experienţe de învăţare utile, atât în cadrul liceului cât şi ulterior în viaţă. Atelierele se vor desfăşura într-o atmosferă prietenoasă pregătită de cei peste 40 de traineri internaţionali ce provin din ţări precum: Indonezia, Brazilia, China, Mexic, Albania, Muntenegru, Estonia, Germania, Malaiezia, Costa Rica, Ucraina, Taiwan şi Pakistan.  Aceştia s-au pregătit timp de 1 săptămâna în cadrul conferinţei „5 days Training Course” – curs de formare de traineri în domeniul educaţional organizat în luna ianuarie, la Predeal, unde au dobândit un set de concepte-cheie şi competenţe necesare pentru  livrarea sesiunilor programului GROW, în liceu. Scopul programului este acela de a forma reprezentanţii unei generaţii, care prin educaţie formală şi non-formală, îşi dezvoltă un comportament orientat către dezvoltarea comunităţilor locale şi o dezvoltare sănătoasă, la nivel personal prin identificarea valorilor.

 

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.