Arest menţinut pentru mecanicul auto acuzat de operaţiuni financiare în mod fraudulos

0
414

Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut arestul preventiv faţă de mecanicul auto de 39 de ani, din comuna doljeană Pleniţa, angajat la un service din Craiova, judecat pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt. Pe fond, procesul a fost amânat pentru 11 ianuarie. Bărbatul, care a sustras cardul unui angajat de pe un microbuz de transport persoane şi, prin mai multe retrageri, l-a „uşurat” de 15.000 lei, a ajuns după gratii în luna mai a.c.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, craioveanul Valentin Ghiţă a reclamat că i-a fost sustras un card bancar de pe care, în perioada 6 februarie – 24 martie, prin mai multe retrageri, i-a fost furată suma de 15.000 lei. Bărbatul, angajat ca şofer pe un microbuz de transport persoane la o firmă din Craiova, le-a povestit anchetatorilor că, în luna februarie, şi-a dus microbuzul pentru verificări şi reparaţii la un service din Craiova, cu care firma avea contract. Pentru că nu trebuia să dureze foarte mult, bărbatul şi-a lăsat borseta personală, în care avea documente, dar şi carduri bancare, în maşină. După ce s-a încheiat reparaţia, bărbatul a plecat, fără să mai verifice dacă are toate documentele, borseta fiind la locul ei. Târziu şi-a dat seama că îi lipseşte un card, la care avea ataşat şi bileţelul cu PIN-ul, şi a reclamat furtul. A fost deschis un dosar penal, iar în urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au reuşit să stabilească autorul faptei, respectiv mecanicul auto, Valentin Nicolae, de 39 de ani, din Pleniţa. Pe 15 mai a.c., bărbatul a fost ridicat, dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi audiat de procurorul de caz, care l-a reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu, o zi mai târziu fiind arestat preventiv.

Pe 7 iunie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Valentin Nicolae a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, iar la ultimul termen, judecătorii craioveni au menţinut măsura arestării preventive a inculpatului, procesul fiind amânat pentru 11 ianuarie a.c.