Mulţescu şi Băluţă au prefaţat meciul cu Timişoara: “Nu trebuie să scăpăm victoria”

0
52

În etapa a 18-a a Ligii I, Universitatea Craiova întâlneşte miercuri, de la ora 14, pe arena „Extensiv”, pe ACS Poli Timişoara, acesta fiind utimul meci al oltenilor în Bănie în 2016, cel cu CFR Cluj urmând a se disputa la Severin.

Timisoare CraiovaAntrenorul Craiovei, Gigi Mulţescu, a prefaţat disputa, spunând că şi-ar dori ca jucătorii săi să fie mai pragmatici: „Întânim Timişoara, o echipă mult schimbată în bine faţă de începutul campionatului Timişoara este o echipă pragmatică, periculoasă, în creştere, a câştigat 4 puncte în ultimele două etape în faţa unor adversari redutabili, în timp ce noi nu am luat niciun punct. Cei de la Poli fac bine atât faza de apărare, cât şi atacul şi contraatacul, au o combinaţie de jucători masivi, cu alţii de viteză, tehnici, şi un atacant redutabil. Un adversar pentru noi va fi terenul greu, fiindcă suntem adepţii jocului ofensiv, iar de la acest principiu nu vom abdica, indiferent de adversar şi de starea gazonului. Nu mai vreau să irosim atâtea ocazii pe care le construim cu migală”.

Mulţescu a abordat şi „cazul Bancu”, jucător exclus din lot pe termen nelimitat, după meciul de la Iaşi, în care a fost schimbat în prima repriză: „Bancu va fi pentru un meci sau două în afara lotului, din cauza indisciplinei. La analiza jocului de la Iaşi nu şi-a recunoscut greşelile şi a avut nişte reacţii necontrolate, iar peste o anumită limită nu putem trece. Poate că această stare a sa de nervozitate este cauzată şi de jocul său mai puţin reuşit din ultima vreme. Eu am avut răbdare cu el în câteva meciuri i-am tolerat greşelile, dar acum, pe final de an, trebuie să fim un comando, nu ne mai putem permite să avem un jucător în minus, iar el a pierdut multe mingi în acest meci. Oricum, nu l-am penalizat pentru a ne dispensa de el, ci pentru a-l recâştiga. Nu-mi convine să pierd jucătorii pe care-i am, din contră, aş mai avea nevoie de câţiva în plus”.

Mulţi dintre suporterii Craiovei contestă folosirea lui Rambe, un jucător catalogat drept modest, care nu are ce să caute la Universitatea, iar Mulţescu a răspuns şi celor care îl acuză că îl introduce pe teren: „Am avut 6 ocazii de gol la Iaşi şi nimeni nu băga mingea în poartă, am zis să mai încerc şi altceva, să joc cu un vârf de careu. Era singura soluţie pe care o aveam. Unii nu înţeleg că nu poţi străpunge apărările adverse doar pe construcţie, mai ai nevoie şi de astfel de jucători, masivi, care să te ajute în jocul aerian. Acum jucăm pe terenuri grele, e nevoie şi de jucători de tipul lui Rambe, iar altul mai bun nu am. Mi se reproşa şi că-l foloseam şi Măzărache, care a dat un gol de CNN cu Pandurii, iar acum mi-a ratat din 2 metri, se întâmplă”.

Mulţescu s-a arătat dezamăgit de prestaţia lui Popov, care a comis penalty-ul prin care Iaşiul a câştigat: „M-a dezamăgit cum a gestionat faza, este o eroaare de neacceptat pentru un jucător cu experienţa lui. Este o problemă la stoperi, Kay a greşit cu Astra, acum Popov. Îl mai am pe Kelic, dar nici el nu este un jucător complet, deşi are unele calităţi”.

Despre revenirea lui Mateiu la prima echipă, Mulţescu a declarat: „Sunt bucuros că a revenit, este un jucător determinat, care pune piciorul, dar eu aştept şi altceva de la el, vreau să joace mai repede, să nu mai piardă momente. I-am explicat şi lui Zlatinski acest lucru, iar el s-a conformat, acum este un alt jucător, nu cel care pierduse locul de titular în favoarea lui Madson”.

Indisponibilii Craiovei pentru meciul cu ACS Poli sunt Madson, accidentat, şi Bancu, iar de la echipa a doua a fost chemat atacantul Andrei Burlacu.

Băluţă: „Noi ratăm mult, iar alţii ne dau gol la prima ocazie”

Cel mai bun jucător al Craiovei din ultima perioadă, Alex Băluţă, a declarat că victoria este vitală pentru olteni în meciul cu Timişoara: „Nu ne mai permitem să facem paşi greşiţi, trebuie să fim pregătiţi, concentraţi şi să dăm totul pentru a câştiga. Vedeţi că noi ratăm ocazii după ocazii, iar alţii ne penalizează la prima şansă pe care o au. Trebuie să nu uităm că suntem Universitatea Craiova, echipa despre care se vorbea că se poate bate la titlu şi eram aceeaşi jucători când se spunea asta. Putem termina anul pe locul 2, dar trebuie să fim concentraţi şi determinaţi”.