Atacuri cibernetice în Germania

0
43

hackerSeful serviciilor secrete germane a avertizat marti fata de o multiplicare a actelor de piratare informatica provenite in special din Rusia, pentru a influenta jocul politic din aceasta tara, cu mai putin de un an inainte de alegerile parlamentare, scrie Hotnews, citând AFP.

“Europa este in centrul tentativelor de destabilizare si Germania, in mod deosebit”, a declarat Bruno Kahl, pentru Suddeutsche Zeitung, intr-un interviu publicat dupa un act de pirataj, cu origine necunoscuta, care a vizat ruterele principalului operator al tarii, Deutsche Telekom, perturband conexiunile a aproape un milion de persoane.

Exista “indicii potrivit carora atacurile cibernetice se produc cu scopul de a crea incertitudine politice”, a adaugat el, “o forma de de presiune este exercitata asupra dezbaterii publice si asupra democratiei care nu este de tolerat”.

Seful serviciilor secrete externe a vorbit despre “elemente” care arata in directia Rusiei pentru acesta atacuri cibernetice. “Sunt dificil de atribuit unui actor statal dar diverse elemente indica faptul ca sunt cel putin tolerate sau dorite de un stat”, a aratat Kahl.

Cancelarul Angela Merkel avertizase deja la inceputul lunii asupra tentativelor de dezinformare si de piratare care au ca origine Rusia, in vederea alegerilor legislative, unde vizeaza un al patrulea mandat de sef al guvernului.

Circa 900.000 de familii din Germania, clienti ai operatorului Deutsche Telekom, s-a confruntat luni cu importante probleme de acces la internet din cauza unui atac cibernetic.