Columbia: Un avion care transporta o echipă de fotbal braziliană s-a prăbuşit

0
43

cccComponenţii echipei braziliene de fotbal Chapecoense se deplasau către oraşul columbian Medellin pentru a disputa prima manşă a finalei Copei Sudamericana, împotriva formaţiei locale Atletico Nacional, în momentul în care aeronava în care se aflau s-a prăbuşit. Avionul decolase din Bolivia şi s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, precizează agenţia EFE.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane şi 9 membri ai echipajului.

“Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transportând echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supravieţuitori”, a scris pe Twitter un responsabil al aeroportului columbian.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane şi 9 membri ai echipajului.

Se pare că accidentul a avut loc în apropierea localităţilor La Ceja şi La Union, ambele aflate în departamentul Antioquia şi în apropiere de Rionegro, unde se afla aeroportul Jose Maria Cordova.

Directorul Departamentului Administrativ al Sistemului de prevenire, atenţionare şi recuperare în caz de dezastru (Dapard) din Antioquia, Mauricio Parodi, a declarat reporterilor că aeronava s-ar putea afla în locul numit Cerro Gordo.

“Se estimează că aeronava s-ar putea afla în zona La Union, în locul numit Cerro Gordo şi au fost deja activate toate alertele”, a spus oficialul.