Peste 250 de poliţişti doljeni avansaţi de Ziua Naţională a României

0
151

Poliţiştii doljeni vor fi prezenţi în stradă în aceste zile, fie pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, fie pentru a participa la manifestările organizate pentru a marca Ziua Naţională a României. Tot cu această ocazie, 60 de ofiţeri şi 218 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj vor fi avansaţi înainte de termen.

Ziua de 1 Decembrie reprezintă un reper important în istoria românilor şi un nou prilej pentru poliţişti să se implice în toate activităţile desfăşurate de autorităţile locale la nivelul întregului judeţ. Astfel, în cursul zilei de luni, poliţiştii vor participa la tradiţionala defilare din centrul municipiului Craiova cu mai multe autospeciale aparţinând Poliţiei Rutiere, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Acţiuni Speciale, dar şi Laboratorul Criminalistic. În plus, vor fi organizate, atât la sediul IPJ Dolj, cât şi la sediile celorlalte Poliţii Municipale şi Orăşeneşti din judeţ, festivităţi de avansare în gradul profesional următor, la termen şi înaintea expirării stagiului minim a poliţiştilor care s-au remarcat în activitate. Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie vor fi avansaţi în gradul profesional următor  înainte de îndeplinirea stagiului minim nu mai puţin de 60 de ofiţeri şi 218 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

„Ca de fiecare dată în zilele de sărbătoare, poliţiştii vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice, pentru ca toţi craiovenii şi doljenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea României”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.