Elena Udrea poate fi urmărită penal

0
148

Cererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi “pentru”, 106 “împotrivă”, alte şase voturi fiind anulate.

Deputatul Mişcării Populare a susţinut, în faţa colegilor, înaintea votului, că DNA “se amestecă în lupta politică sacrificând imaginea României”, aducând în discuţie dosarul în care premierul Victor Ponta este judecat şi susţinând că se încearcă schimbarea Guvernului Ponta “prin folosirea procurorilor”. “Vă spun un adevăr pe care îl veţi recunoaşte cu toţii în perioada următoare: vor mai face politică şi vor mai candida în alegerile de anul viitor doar cei agreaţi de sistem, cei care se lasă manipulaţi şi conduşi şi care sunt gata să execute ordinele sistemului. Ceilalţi vor fi reduşi la tăcere cu cătuşele la mâini sau doar speriaţi cu dosare penale”, a declarat fostul ministru Elena Udrea, în plenul Camerei Deputaţilor, unde au loc dezbateri asupra solicitării privind începerea urmăririi penale şi a cererilor de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul său.

Udrea a mai spus că România este singura ţară din Europa în care prim-ministrul a fost pus sub acuzare, adăugând că justiţia şi DNA “se amestecă în lupta politică sacrificând chiar imaginea României”. “Suntem singura ţară din Europa unde primul-ministru în funcţie a fost pus sub acuzare. Nu contest motivele acuzării, pentru că nu cunosc detaliile dosarului. Ba, mai mult, ca om politic, de multe ori m-am referit, în ultimii 5-6 ani, la relaţia de avocat a domnului Ponta cu Turceni şi Rovinari, dar punerea sub acuzare a primului-ministru în timpul exercitării funcţiei pentru fapte vechi de 7-8 ani, pe care, aşa cum am spus, mulţi dintre cei care am fost adversari lui Victor Ponta l-am folosit ca argument public în lupta electorală, deci erau general cunoscute, arată că justiţia în general şi DNA în special se amestecă în lupta politică sacrificând chiar imaginea României. Este evident că se încearcă schimbarea Guvernului Ponta prin folosirea procurorilor” a arătat Elena Udrea.