Croatul Ante Roguljic a semnat cu Universitatea Craiova

0
989

Mijlocaşul ofensiv croat Ante Roguljic (25 de ani), liber de contract după despărţirea de formaţia slovacă Trencin, a semnat un contract până în 2025 cu Universitatea Craiova, primind tricoul cu numărul 24.

Roguljic s-a declarat impresionat de ceea ce a găsit în Bănie: „Prima impresie este una bună, sunt foarte bucuros să fiu aici, sunt impresionat de absolut tot ce am găsit aici, de facilităţile pe care le-am întâlnit aici, de oraş, de cum am fost primit la aeroport, de modul cum s-a organizat totul rapid în privinţa transferului. M-am interesat în privinţa Universităţii Craiova, ştiam că este un club mare din România şi că a avut cândva şi performanţe în Europa. De când am început să vorbesc cu agentul despre transfer nu m-am mai îndoit pentru o secundă în privinţa venirii mele aici. Voi da totul la fiecare antrenament, voi face ce pot să câştigăm fiecare meci în parte şi cred că nimic nu este pierdut în privinţa luptei la titlu, putem obşine totul dacă luptăm împreună pentru obiective. Poate părea ciudat când spun asta, dar mie îmi place atmosfera atunci când există ceva de pierdut, îmi place să joc sub presiune, dacă vrei să câştigi, trebuie să fii obişnuit să joci sub presiune, trebuie să laşi deoparte ce se întâmplă în viaţa personală sau în tribune şi să dai totul pe teren, asta le promit şi suporterilor, că voi face tot ce depinde de mine pentru a câştiga echipa” a declarat Ante Roguljic la sosirea în Bănie.

Ante Roguljic a fost internaţional croat la toate nivelurile de juniori şi la naţionala de tineret, pentru care are două selecţii. A făcut parte dintr-o generaţie bună a Croaţiei, alături de Alen Halilovic, Josip Brekalo, Caleta Car sau Nikola Vlasic, cu acesta din urmă fiind colegi şi la Hajduk Split.

Când avea numai 16 ani, Ante Roguljic era considerat o mare speranţă a fotbalului croat şi a fost la un pas să joace la Ajax Amsterdam, chiar directorul sportiv Marc Overmars a insistat pentru aducerea lui şi se pregătise chiar tricoul cu numărul 10. Manchester City şi Arsenal se interesau şi ele de mijlocaşul croat. Numai că transferul la „lăncieri” a picat din cauza unor pretenţii exagerate ale agenţilor jucătorului şi în cele din urmă Roguljic n-a mai avut nici pe departe cariera strălucită care i se prevedea.

Fotbalistul de 25 de ani, cotat la 300.000 de euro pe transfermarkt, a evoluat în ultimii trei ani la Trencin, în Slovacia, pentru care a marcat 18 goluri şi a oferit 6 pase decisive. În carieră a mai jucat la Hajduk Split, Innsbruck, Admira Wacker, Pafos, Liefering (satelitul lui RB Salzburg) şi RB Salzburg.