Bogdan Burcea pregăteşte naţionala de handbal în Bănie

0
644

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal, craioveanul Bogdan Burcea, le-a chemat pe tricolore în Bănie pentru un stagiu de pregătire pentru Campionatul European, programat în decembrie în Norvegia şi Danemarca. Deşi la finalul acestei săptămâni erau programate şi două meciuri amicale, contra Serbiei, naţionala din ţara vecină nu va mai veni la Craiova, deoarece ar fi trebuit să intre în carantină la revenirea acasă. În aceste condiţii, echipa de senioare a României, pregătită de Bogdan Burcea, Robert Licu şi Ildiko Kerekeş Barbu, va disputa două jocuri de verificare cu tricolorele de la tineret, antrenate de Dragoş Dobrescu şi şi Valeriu Costea, care sunt şi ele cantonate tot în Bănie. Din cele două loturi fac parte şi jucătoare de la SCM Craiova: Ana Maria Ţicu şi Ana Maria Savu la naţionala de senioare, respectiv Adina Cace şi Andreea Chetraru, la naţionala de tineret. Loturile României s-au reunit în premieră după pandemia de COVID 19, stagiile de pregătire fiind programate pentru săptămâna în curs. Bogdan Burcea a apelat şi la două jucătoare implicate în celebrul scandal „Corona Braşov”, Cristina Laslo, acum la Minaur, şi Bianca Bazaliu, de la CSM Bucureşti. Cele două au ratat Mondialul de anul trecut, dar sunt în cărţi pentru a prinde Europeanul din decembrie. Din cele 19 jucătoare convocate pentru acest stagiu, numai una este stranieră, fosta portăriţă a Craiovei, Yuliya Dumanska, aflată acum în lotul formaţiei croate Podravka Koprivnica.

Europeanul de senioare din 2020, programat între 3 și 20 decembrie, în Danemarca și Norvegia, a primit garanții din partea guvernelor celor două state că se va disputa, indiferent dacă la meciuri vor putea sau nu asista spectatori. România face parte din grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia. Întâlnirile vor avea loc la Trondheim.

Lotul României: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska, Diana Ciucă (portari); Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu (extreme stânga); Raluca Băcăoanu, Lorena Ostase, Crina Pintea (pivoţi), Cristina Neagu, Anca Polocoșer, Raluca Petruș, Bianca Bazaliu (interi stânga); Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Ana Maria Țicu (centri), Laura Popa, Ana Maria Savu (interi stânga);  Laura Moisă, Sonia Seraficeanu (extreme dreapta). Antrenor: Bogdan Burcea.