Brazilianca Rocha, în locul accidentatei Mugosa, la SCM Craiova

0
290

SCMU Craiova a debutat cu succes în noul sezon al Ligii Florilor, scor 31-24, în Sala Polivalentă, contra lui Minaur Baia Mare, dar a mai pierdut o handbalistă, din cauza unei accidentări grave. Dianei Mugosa, extrema stânga din Muntenegru, a suferit o ruptură de ligamente încrucişate şi va rata aproape întreaga stagiune. Este a doua accidentare gravă în lotul echipei din Bănie de la începerea pregătirilor şi ambele au vizat jucătoare muntenegrence achiziţionate în vara aceasta. Prima a fost portăriţa Anastasija Babovic, care s-a accidentat la „Cupa Craiovei” şi va absenta aproape tot campionatul, iar în locul ei SCMU Craiova a transferat-o pe Helena de Sousa, portar al naţionalei Angolei. Şi brazilianca Ana Paola Rodrigues se accidentase recent, la Cupa Craiovei, dar în cele din urmă sud-americanca a fost recuperată până la startul campionatului.

În locul Dianei Mugosa, SCM Craiova a transferat-o pe brazilianca Samira Rocha, fostă campioană mondială cu naţionala ţării sale. Pe lângă prestaţiile din teren, Samira Rocha este şi o prezenţă exotică, schimbându-şi look-ul destul de des, precum fostul fotbalist portughez Abel Xavier.

„Bine ai venit, Samira Pereira da Silva Rocha! Sport Club Municipal Craiova anunță că a ajuns la un acord cu handbalista Samira Rocha, iar brazilianca se va alătura lotului condus de Bogdan Burcea. Samira are un CV impresionant și vine în Bănie pentru a aduce spectacolul din teren la un nivel superior. În vârstă de 33 de ani, jucătoarea este campioană mondială cu echipa națională a Braziliei, reprezentativă cu care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice. A evoluat la formații precum Hypo Niederosterreich (a câștigat titlul în Austria cu această echipă), Zvezda Zvenigorod (Rusia), Mios Biganos Handball (Franța), Nice (Franța) și Kisvarda KC (Ungaria). Printre alte performanțe notabile: Locul 1 la Campionatul Panamerican de Handbal Feminin (2011, 2013, 2015). A fost în echipa all stars a edițiilor 2015 și 2017, fiind MVP în 2017 și golgheter în 2016. Îi urăm să aibă parte de succes la SCM Universitatea Craiova și să pună umărul la viitoarele succese ale echipei“ este mesajul clubului SCM Craiova.