„Photo Laundry” – expoziţie de fotografie pe tema prieteniei, în centrul Craiovei

0
387

zi 1De Ziua Internaţională a Prieteniei (30 iulie), craiovenii sunt invitaţi la o inedită expoziţie de fotografie organizată în centrul oraşului, în aer liber, de Asociaţia Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Intitulat „Photo Laundry” şi aflat la cea de-a III-a ediţie, proiectul se va desfăşura mâine, începând cu ora 18.00, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu”.

În cadrul „Photo Laundry”, persoanele pasionate de fotografie îşi expun fotografiile într-o galerie improvizată… pe o sfoară! Imaginile pot fi de orice dimensiune şi trebuie să aibă ca temă prietenia. În schimbul pozelor aduse, craiovenii îşi vor putea alege oricare altele. „Prin intermediul acestei activităţi ne propunem să promovăm fotografia, arta şi cultura, dar şi să celebrăm Ziua Internaţională a Prieteniei prin oportunitatea de a petrece timpul alături de prieteni, dar şi prin promovarea ideii că pasiunea pentru această artă aduce oamenii împreună”, se precizează într-un comunicat de presă al Asociaţiei Tineretul ONU – filiala Craiova.

„Photo Laundry” este un proiect internaţional de fotografie, iniţiat la Saint-Petersburg, în 2010. Evenimentul s-a desfăşurat apoi în 40 de oraşe din şapte ţări şi a înregistrat peste 90.000 de participanţi. În 2013, Asociaţia Tineretul ONU din România – filiala Craiova l-a adus în Craiova. Pentru buna desfăşurare, organizatorii beneficiază de sprijinul Asociaţiei Bloggerilor Olteni, Asociaţiei Allons-y, JCI Craiova, ESN Craiova, ACCES Oltenia, AIESEC Craiova, Crucea Roşie – filiala Dolj, Inffsolutions, Uniunii Studenţilor din România (USR), TVR Craiova, cotidianului „Cuvântul Libertăţii”, Costinel Mitrache Photography, Photo Ranger.Photo Laundry

În cadrul celei de-a 65-a sesiuni a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, ziua de 30 iulie a fost decretată ca fiind Ziua Internaţională a Prieteniei. Scopul urmărit a fost acela de a extinde conceptul prieteniei dincolo de relaţiile interumane, promovând prietenia între naţiuni sau între culturile din diferite regiuni ale lumii, pentru a aduce pace şi înţelegere sau pentru a celebra diversitatea globală.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizaţie non-guvernamentală, care se ghidează după sloganul „Open your mind, improve our world!” şi îşi propune promovarea valorilor Naţiunilor Unite prin intermediul activităţilor desfăşurate. Filiala Craiova a fost înfiinţată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor şi proiectelor pe care le implementează.