Cătălin Petrişor expune la Galeria „ARTA”

0
350

petrisor„Împărţind aceleaşi puncte imaginare” / „Sharing the same invisible points” este titlul expoziţiei realizate de Cătălin Petrişor, care va fi vernisată luni, 1 august, ora 19.00, la Galeria ARTA din Craiova.

«Actualul proiect marchează prima manifestare a artistului vizual Cătălin Petrişor la Galeria ARTA din Craiova, loc simbolic în biografia sa afectivă, unde îşi dorea să expună încă din adolescenţă. Lucrările concepute pentru această expoziţie combină o multitudine de medii artistice şi abordări interdisciplinare: pictură, obiect, instalaţie, film şi performance. Numitorul lor comun este relaţia artistului cu acest spaţiu pe care, elev fiind la Liceul de Artă din oraş, îl consideră formator pentru generaţiile de tineri şi, totodată, important în parcursul său creator», precizează organizatorii – Filiala Craiova a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Cătălin Petrişor s-a născut la Craiova, în 1978, şi a urmat, în perioada 1997-2002, cursurile Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, apoi, tot aici, în 2004, programul de master. Practică pictură, video, desen, fotografie, instalaţie şi intervenţie în spaţiul public. În 2006 şi 2007 a expus la Galeria de Artă Bucureşti. În 2012 a prezentat proiectul „Geometry of Human Nature”, curatoriat de Maria Rus Bojan, la Galerie „Dix9” din Paris. Cele mai recente expoziţie personale ale sale au fost „The Distance Itself” (2013) – a treia colaborare cu Galeria „C-Space” din Beijing (China), şi The Illusion of  Depth” (2015) – deschisă la Mind Set Art Center, Taipei (Taiwan). Portofoliul său poate fi văzut la adresa www.catalinpetrisor.com.

Expoziţia „Împărţind aceleaşi puncte imaginare” / „Sharing the same invisible points”, de la Galeria ARTA, va rămâne deschisă timp de două săptămâni.