Arest prelungit pentru craioveanul de 27 de ani acuzat că-şi şantaja fost iubită

0
96

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins, ieri, cererea de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă formulată de Ilie Răzvan Patuşinschi, craioveanul de 27 de ani arestat pe 11 iunie pentru că îşi şantaja şi ameninţa fosta iubită. Tânărul rămâne astfel în spatele gratiilor. El a fost trimis deja în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru şantaj, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Craiova la începutul acestei luni.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au decis, ieri, să-l menţină în arest preventiv pe Ilie Răzvan Patuşinschi, tânărul de 27 de ani din Craiova acuzat că îşi şantaja fost iubită. Instanţa i-a respins cererile de înlocuire a arestării preventive cu arest la domiciliu sau control judiciar: „Respinge cererea formulată de inculpatul PATUŞINSCHI RĂZVAN ILIE de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Respinge cererea formulată de inculpatul PATUŞINSCHI RĂZVAN ILIE de revocare a măsurii arestului preventiv. Menţine ca legală şi temeinică măsura arestului preventiv a inculpatului PATUŞINSCHI RĂZVAN ILIE, măsură dispusă prin încheierea cu numărul 94 din 11.06.2015 pronunţată în dosarul numărul 13897/215/2015 al Judecătoriei Craiova. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi 28.07.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, pe 10 iunie a.c., seara, poliţiştii craioveni l-au prins în flagrant pe Ilie Răzvan Patuşinschi, de 27 de ani, din Craiova, în timp ce primea de la partea vătămată Sorina B., de 24 de ani, din Balş, judeţul Olt, suma de 2.000 lei. Acesta fusese denunţat de tânără, care le explicase poliţiştilor craioveni că bărbatul, ce îi fusese iubit până în ianuarie, când se despărţise de el, îi ceruse banii ameninţând-o că face publice fotografii compromiţătoare cu ea şi că o omoară. Pentru că se săturase de ameninţări, tânăra deschisese şi acţiune în instanţă şi obţinuse, pe 2 iunie a.c., un ordin de protecţie emis de Judecătoria Balş împotriva lui Patuşinschi, prin care i se interzicea apropierea la mai puţin de 50 metri de victimă, precum şi corespondenţa cu aceasta sau apeluri telefonice. În baza denunţului, poliţiştii craioveni au pus la punct toate detaliile şi l-au prins în flagrant pe bărbat la Electroputere Mall, din Craiova, suma de bani fiind găsită asupra sa. O zi mai târziu, pe 11 iunie a.c., Patuşinschi a fost prezentat Judecătoriei Craiova care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările în cauză şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ilie Răzvan Patuşinschi sub acuzaţia de şantaj, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Craiova la începutul acestei luni.