Reuniune a Comitetului Interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE cu participarea delegației Secretariatului OCDE

0
275

Comitetul Interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE s-a reunit astăzi, la Palatul Victoria, cu participarea delegației Secretariatului OCDE care vizitează în aceste zile în România în cadrul unei misiuni de lansare oficială a discuțiilor de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Discuțiile au vizat stadiul actual al demersurilor României în cadrul procesului de aderare, cu accent pe elaborarea Memorandumului inițial, susținând o prezentare a implicațiilor ce vor decurge din acest parcurs pentru statul român.

Cu acest prilej, reprezentanții instituțiilor și autorităților din plan național membre în cadrul Comitetului Interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE au adresat întrebări specifice, tehnice reprezentanților OCDE în sesiunea deschisă de tip Q&A de la finalul evenimentului.

La rândul lor, membrii delegației Secretariatului OCDE au încurajat reprezentanții instituțiilor și ai autorităților române cu atribuții în negocierile de aderare să mențină permanent dialogul cu experții Organizației, pentru asigurarea detaliilor tehnice de care depinde parcurgerea etapelor prevăzute în procesul de aderare.

La reuniunea de la Palatul Victoria au participat reprezentanți ai mai multor ministere și secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice în cadrul Ministerul Afacerilor Externe, Cornel Feruță.