Ieri, ultima probă… / Rezultatele la examenul de Bacalaureat se vor afişa pe 4 iulie

0
410

Absolvenţii de liceu care au susţinut, ieri, ultima probă la examenul de Bacalaureat, proba la alegere, spun că testele nu au fost  prea complicate. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, şi este urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12:00 şi 16:00. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale ale examenului de Bacalaureat 2018 este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Ieri, s-a desfăşurat cea de-a treia probă scrisă  a Bacalaureatului, cea care a fost destinată alegerii, din partea candidaţilor, a materiilor învăţate în cursul ciclului liceal. Cei mai mulţi dintre elevii doljeni au ales Biologia – 971, iar cei mai puţini Filosofia – 3.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi” din Craiova, prof. Monica Leontina Sună,  inspector general al Inspectoratului Şşcolar Judeţean Dolj, a dat ultimele  detalii referitoare la BAC: „Am avut înscrişi 4.088 de candidaţi, dintre aceştia fiind prezenţi 3.652 , 3.395 făcând parte din seria curentă. Am avut şi 434 de absenţi, 138 fiind din anii anteriori.  De asemenea, am avut şi echivalarea probei pentru 236 de candidaţi, dar, din păcate , am avut şi doi eliminaţi, de la Centrul de Examen de la Liceul „Matei Basarab” din Craiova, pentru folosirea de materiale informative (fiţuici – n.r.), respectiv Liceul „Traian Vuia” din Craiova (telefon mobil). Cei mai mulţi candidaţi au fost la „Biologie” (971) şi la „Geografie” (916), iar la „Filosofie” au fost numai trei”.

Elevii de la profilul real au scris examenul la una dintre disciplinele: Biologie, Fizică, Chimie sau Informatică, iar candidaţii de la profilul umanist au scris ultima probă de Bacalaureat la una dintre următoarele discipline: Geografie, Filosofie, Logică, Sociologie sau Economie.

Părinţii şi apropiaţii elevilor au venit să-i susţină şi i-au aşteptat, cu emoţii, în faţa liceului. „Am venit să-mi susţin nepoata, are examen la biologie. Ea se temea înainte să intre în sală, însă va scrie bine. A învăţat foarte mult şi cred că a căzut pe subiect”, a spus bunicul unei eleve.