Laurenţiu Capotescu încă 30 de zile după gratii, finii săi – arest la domiciliu

0
237

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, marţi, propunerea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a craioveanului Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”. În schimb cei doi fini ai săi, care i-au fost „parteneri de afaceri”, Ahmed Cristian Bulacu şi Radu Alin Florescu, rămân în arest la domiciliu. Cei trei au ajuns după gratii în urma unei acţiuni de pe 5 aprilie a.c., a poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane şi proxenetism.

capotescuProcurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au solicitat prelungirea măsurilor preventive faţă de Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, şi cei doi fini ai săi, acuzaţi de trafic de persoane şi proxenetism. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis propunerea procurorilor şi au prelungit arestarea preventivă a lui Capotescu, finii săi rămânând în arest la domiciliu: ”Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu prin încheierea cu nr.96 din 06.04.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, pentru o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 05 iulie 2017 şi până la data de 03 august 2017, inclusiv”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat, pe 5 aprilie a.c., reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu şi Gheorghe Sorin Ciucă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Procurorii DIICOT Craiova au comunicat că, „în perioada anilor 2014 – 2017, inculpaţii Capotescu Gheorghe Laurenţiu, Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, grup la care a aderat, în cursul anului 2015 şi inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin. Având în vedere natura legăturii dintre inculpaţi (Capotescu Gheorghe Laurenţiu este naşul inculpaţilor Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin), a existat o colaborare optimă, strânsă şi constantă, rolurile lor în realizarea activităţii infracţionale nefiind aceleaşi, modalitatea concretă în care îşi împărţeau sarcinile fiind determinată de împrejurările de fapt şi de necesităţile practice ale realizării scopului infracţional – obţinerea de venituri în mod facil din exploatarea sexuală a victimelor”. Anchetatorii au precizat că inculpaţii au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei şi starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, şi aflate în situaţie conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate, bine remunerate, fie profitând de vulnerabilitatea lor vădită. Astfel, Capotescu a folosit clubul de noapte care îi aparţine, situat în zona „Groapă”, pe raza municipiului Craiova, în scopul recrutării victimelor, majoritatea minore, oferindu-le „locuri de muncă” şi iluzia unei vieţi confortabile, mai spun anchetatorii. Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 6 aprilie a.c., în timp ce Gheorghe Sorin Ciucă a fost plasat în arest la domiciliu.