Ciobanul din Celaru care şi-a ucis un consătean ca să nu mai împartă aceeaşi concubină face 13 ani de puşcărie

0
528

Ciobanul de 46 de ani, din comuna Celaru, care l-a bătut şi l-a abandonat la marginea satului pe un alt localnic, de 52 de ani, supărat că victima s-ar fi întâlnit cu concubina sa, a fost condamnat definitiv la 13 ani de închisoare. Bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, anul trecut, pentru omor şi lipsire de libertate, şi a primit o pedeapsă totală de 13 ani închisoare, în ianuarie, la Tribunalul Dolj. În plus, trebuie să achite daune morale şi materiale rudelor victimei în valoare de 68.530 lei. Marţi, 27 iunie a.c., Curtea de Apel Craiova a menţinut pedeapsa primită de inculpat pe fond, respingând atât apelul său, cât şi pe cel al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

crimaMarţi, 27 iunie a.c., Curtea de Apel Craiova a respins apelurile declarate de ciobanul de 46 de ani, din comuna Celaru, care l-a bătut şi l-a abandonat la marginea satului pe un alt localnic, de 52 de ani, supărat că victima s-ar fi întâlnit cu concubina sa, dar şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj împotriva sentinţei Tribunalului Dolj din 23 ianuarie a.c., menţinând pedeapsa de 13 ani închisoare primită de bărbat pe fond: „respinge apelurile formulate de apelant Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi apelant inculpat Nicu Marin împotriva sentinţei penale nr. 48/ 23.01.2017 a Tribunalului Dolj, ca nefondate. Deduce durata arestării preventive în continuare fata de inculpatul Nicu Marin, de la data de 23.01.2017 la zi. Obligă apelantul inculpat Nicu Marin la plata sumei de 100 lei cheltuielile judiciare către stat. Admite cererea formulată de către partea civilă Badea Dumitru privind acordarea cheltuielilor judiciare şi obligă inculpatul Nicu Marin la plata sumei de 750 lei. Definitiva. Pronunţată în şedinţa publică de la 27.06.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Ucis din cauza… concubinei comune

Reamintim că ancheta în urma căreia Marin Nicu a ajuns după gratii a fost demarată după ce, anul trecut, în dimineaţa zilei de 6 februarie, Petrică Badea, de 52 de ani, din satul Marotinu de Jos, comuna Celaru, a fost găsit aproape mort (decesul intervenind la spital) într-un canal de la marginea satului. Deşi iniţial s-a crezut că bărbatul a murit de frig, rudele au insistat că a fost ucis, astfel că au fost demarate cercetările. Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că victima, Petrică Badea, de 52 de ani, care suferea de mai mult timp de hemipareză dreapta, şi autorul împărţeau aceeaşi concubină şi de aici ar fi pornit totul.

Astfel, pe 5 februarie, un localnic s-a dus la Petrică Badea să-i spargă lemne. Potrivit anchetatorilor, Mihaela Potârniche, cunoscută în sat drept „Cuculeasa”, a trecut şi ea pe la Petrică Badea, însă acesta era plecat la mama lui, aşa că femeia l-a chemat pe Marin Nicu acolo. L-au trimis pe bărbatul care spărgea lemne în sat, la cârciumă, iar ei doi au băut şi au întreţinut relaţii sexuale. De acolo au plecat împreună, cu căruţa lui Marin Nicu, la alţi localnici, unde au continuat să bea, au întreţinut din nou raporturi sexuale, iar la un moment dat „Cuculeasa” a adormit. Marin Nicu a plecat cu căruţa prin sat, iar seara s-a întors la locuinţa unde o lăsase pe femeie. Proprietarii i-au spus că a plecat, deşi femeia dormea încă la ei în casă, aşa că Marin Nicu a crezut că „Cuculeasa” l-a trădat şi s-a dus acasă la Petrică Badea. Victima revenise la locuinţa sa şi privea la televizor împreună cu bărbatul care îi spărsese lemnele, când s-au trezit cu Marin Nicu peste ei, în casă. Cel din urmă, beat, a început să-i înjure şi să întrebe unde-i femeia. Dacă n-a găsit-o, şi-a vărsat furia pe Petrică Badea, aşa că l-a prins de haine, profitând de handicapul acestuia, l-a târât pe jos şi l-a aruncat în căruţă „ca pe un sac cu cartofi”.

 curtea de apelA doua zi, pe 6 februarie, dimineaţa, doi localnici care îşi inspectau terenurile de la marginea localităţii, în punctul numit „Pârjoleşti”, l-au observat pe Marin Nicu venind cu căruţa dinspre pădurea Zvorsca. Când a ajuns în dreptul celor doi, inculpatul le-a spus că în canalul de desecare este Badea Petrică decedat şi a pornit mai departe. Cei doi bărbaţi s-au îndreptat spre locul respectiv, au văzut pe fundul canalului de desecare un bărbat, care mai prezenta semne vitale, în sensul că respira slab însă era inconştient şi care prezenta leziuni de violenţă pe faţă. Au anunţat Poliţia, dar şi o ambulanţă, care a transportat victima la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a decedat. Inculpatul nu a recunoscut nimic, însă în baza probelor strânse de anchetatori a fost arestat preventiv pe 16 martie 2016, iar pe 2 iunie s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru omor şi lipsire de libertate. Pe 23 ianuarie 2017 judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat la o pedeapsă totală de 13 ani închisoare. În plus, magistraţii craioveni au mai stabilit ca inculpatul să achite, în total, 68.530 lei rudelor victimei, la care se adaugă 2.250 lei cheltuieli judiciare către stat.