Liberalii doljeni, prezenţi la târgul de săptămână din Comuna Terpezita

0
261

Terpezita1Prezenţă numeroasă, sâmbătă, 28 mai, din partea conducerii judeţene a ‪Partidului Naţional Dolj, la târgul de săptămână din Comuna Terpezita, alături de candidatul ‪‎PNL la funcţia de primar al comunei, Constantin Draghici. Preşedintele PNL Dolj, profesorul Nicolae Giugea, candidat la funcţia de consilier judeţean şi propunerea PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, senatorul Mărinică Dincă, deputaţii Daniel Iane, Constantin Dascălu şi Ionuţ Stroe, coordonatorul campaniei electorale a PNL Dolj, prim-vicepreşedintele Ștefan Stoica si Marian Irinei, candidat la funcţia de consilier judeţean, au dialogat cu locuitorii comunei, afirmându-şi susţinerea totală pentru candidatul PNL.

Constantin Drăghici, candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Terpeziţa, a lăsat Bordeaux-ul pentru satul său natal. Îşi doreşte ca localitatea de unde se trage să se dezvolte, iar pentru asta este dispus să pună umărul la reclădirea comunei. Constantin Drăghici a locuit o bună bucată de timp în Franţa, la Bordeaux, zonă viticolă, unde a văzut cum se face administaţia de bun simţ, cum o mică aşezare, condusă cu simţ de răspundere, se poate dezvolta. Asta îşi doreşte şi pentru Terpeziţa, o comună ajunsă printre cele mai sărace din Dolj. „Mi se rupe sufletul când văd cum a ajuns locul în care am copilărit. Am decis să vin acasă şi, împreună, să reconstruim localitatea. Nu mă îmbăt cu apă rece, ştiu că va fi greu, pentru că regimul PSD nu a făcut nimic pentru această comună. Primul pas va fi de a declara comuna Terpeziţa zonă defavorizată, beneficiile fiind multiple: acordarea de subvenţii agricole speciale în plus fermierilor, agricultorilor, avantaj în ceea ce priveşte punctajul proiectelor pe fonduri europene, scutirea cetăţenilor de taxe şi impozite locale, acordarea de ajutoare nerambursabile de la stat şi de la Uniunea Europeană“, a spus Constantin Drăghici.

Este inacceptabil ca o comună aflată atât de aproape de Craiova să fie atât de săracă. Terpeziţa este un loc frumos, cu oameni gospodari, pentru care însă Partidul Social Democrat nu a făcut nimic. Primarul PSD-ist si preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, tot PSD-ist, au lăsat de izbelişte această localiate. Partidul Naţional Liberal va face toate demersurile pentru a sprijini iniţiativa primarului Bebe Drăghici de a declara Terpeziţa zonă defavorizată, ca un prim pas pentru dezvoltarea zonei“, a spus Nicolae Giugea.

Constantin Drăgici are în plan redresarea economică a comunei Terpeziţa. Pentru acesta va înfiinţa un birou de consultanţă gratuită pentru întocmirea de fonduri europene pentru agricultorii din localitatea. Mai mult, pentru atragerea de investitori privaţi, va crea facilităţi, asftel se vor crearea de locuri de muncă. „Constantin Drăghici este un om muncitor, corect şi care vine cu experienţă acumulată în străinătate. Știe ce trebuie făcut pentru dezvoltarea zonei. Noi, consilierii judeţeni, îl vom sprijini pentru a duce la bun sfârşit tot ce şi-a propus. Împreună reclădim Doljul, împreună reclădim Terpeziţa“, a Marian Irinei

Candidatul PNL pentru Primăria Terpeziţa, împreună cu echipa sa de consilieri, a acoperit, în platforma program, toate nevoile cetăţenilor din comună. Sănatatea este extrem de importantă, de aceea se vor face toate demersurile pentru finalizarea în regim de urgenţă a noului Centru medical şi mutarea vechiului dispensar acolo. De asemenea, îşi doreşte înfiinţarea a două puncte medicală în satele Lazu şi Căciulatu. O altă prioritate va fi accesarea de fonduri europene pentru ca toate gospodăriile să aibă apă potabilă şi canalizare, pentru extinderea şi modernizarea iluminatului public. Se va investi masiv şi în educaţia copiilor noştri. O altă problemă urgentă ce trebuie rezolvată este asfaltarea drumului dintre Lazu si Caciulatu, pentru ca oamenii din Căciulatu să nu mai trăiască izolaţi. Aceastea sunt doar câteva dintre priectele viitoare ale administraţiei PNL pentru comuna Terpeziţa. Pe 5 iunie, votaţi PNL pentru ca viitorul dumneavoastră sa fie unul cu adevărat european!

 

Biroul de presă al PNL Dolj