Deputatul Claudiu Manda a participat, în comuna Coşoveni, la evenimentul de prezentare a candidatului social-democrat la funcţia de primar, Nicuşor Coandă

0
216

cosoveniPreşedintele organizaţiei Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, vineri seară, în comuna Coşoveni, la evenimentul de prezentare a candidatului social-democrat la funcţia de primar, Nicuşor Coandă, precum şi a echipei propuse de PSD pentru consiliul local.

Liderul PSD Dolj a fost însoţit de preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, deputatul Ion Călin, şi candidaţii PSD la o funcţie de consilier judeţean Lavinia Craioveanu, Alexandra Presură, Mihaela Popescu, Carmen Velişcu şi Mihail Adrian Neaţu-Breciugă.

„Nu este pentru prima oară când vin la Coşoveni şi, cu siguranţă, nu este pentru ultima dată când vin în această localitate. Suntem acasă la dumneavoastră cu o echipă puternică, pentru a vă transmite că îl susţinem atât pe primarul şi candidatul nostru pentru un nou mandat, Nicu Coandă, cât şi echipa de consilieri locali a PSD. Singur, domnului primar îi va fi foarte greu, dar dumneavoastră, cei din Coşoveni, ştiţi prea bine această situaţie, după problemele pe care le-a întâmpinat, din cauză că nu a avut o majoritate care să-i susţină proiectele.

În aceste blocaje din administraţia locală nu pierde nici primarul, nu pierd nici consilierii locali. Singurii care pierd sunteţi dumneavoastră, comunitatea, pentru că sunt proiecte, hotărâri care trebuie luate, dar nu are cine să le adopte. Eu cred că până pe 5 iunie trebuie să vorbiţi cu toţi cei care cred în Nicu Coandă, să le spuneţi să voteze PSD şi la primărie, şi la consiliul local, dar şi la consiliul judeţean. Închei parafrazând un personaj pe care nu-l agreez, dar al cărui slogan a prins: «Să votaţi bine!»“, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

La rândul său, primarul comunei Coşoveni şi candidat pentru un nou mandat, Nicuşor Coandă, a afirmat: „Acest mandat de patru ani nu a fost unul uşor, pentru că, aşa cum ştiţi, am întâmpinat greutăţi cu plenul consiliului local. În ciuda acestei dificultăţi, care a culminat cu desfiinţarea consiliului local, am finalizat trei proiecte mari: extinderea reţelei de apă, extinderea şcolii gimnaziale din Coşoveni, precum şi amenajarea unui teren de sport. Totodată, am reuşit să reparăm toate străzile din localitate, dar şi să punem la punct gospodăria de apă, care nu funcţiona din punct de vedere tehnic.

Mă bucur că, în aceşti ultimi ani, am rezolvat problema câinilor comunitari, după ce am găsit înţelegere la primarul Craiovei, doamna Lia Olguţa Vasilescu, sens în care am semnat un protocol de colaborare cu societatea de salubritate a municipalităţii. Buna conlucrare cu Primăria Craiova va continua şi în acest an, pentru că am solicitat şi s-a acceptat să fim parte a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară «Salubris», cu ajutorul căreia vom rezolva problema gunoiului menajer.

Am fost preocupat constant de buna desfăşurare a activităţii în primăria noastră, pentru că mă interesează dezvoltarea comunităţii. Știu că aşteptările sunt numeroase şi este normal ca pretenţiile dumneavoastră în raport cu primăria să fie mari.

Pentru mandatul viitor, prioritatea rămâne finalizarea sistemului de canalizare, dar şi extinderea reţelei de electricitate şi a celei de gaze naturale. De asemenea, îmi doresc ca, prin fonduri europene, să modernizăm şi să extindem căminul cultural, precum şi să implementăm programul «After School». Nu promit decât ceea ce ştiu că pot duce la bun sfârşit.

Vă aştept duminica viitoare să acordaţi în continuare încrederea dumneavoastră atât mie, cât şi consilierilor mei. Vă rog să votaţi şi lista PSD pentru consiliul judeţean.“

În cadrul evenimentului de la Căminul Cultural, preşedintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, a precizat: „Singurul partid care a făcut ceva pentru oameni, începând din 1990 şi până în zilele noastre, este PSD – un partid cu respect pentru semeni. Aşa s-a întâmplat şi la Coşoveni. Primarul nostru a reuşit, în ciuda unui consiliu local ostil, să ducă la bun sfârşit o parte dintre proiectele pe care şi le-a propus, proiecte extraordinar de importante şi de interes local.

Pentru mandatul 2016 – 2020, dumneavoastră trebuie să analizaţi foarte bine situaţia de aici, deoarece Nicu Coandă are nevoie de o majoritate în consiliul local, pentru a nu mai avea problemele de care s-a lovit în trecut şi care, ştiţi foarte bine, au ţinut localitatea pe loc. Vă rog să vă mobilizaţi şi să mergeţi în continuare pe mâna candidatului nostru la primărie, Nicu Coandă, să votaţi PSD la consiliul local, precum şi la consiliul judeţean.”

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Dolj, Lavinia Craioveanu, candidată pentru o funcţie de consilier judeţean, a spus: „Știm cu toţii ce a reuşit să facă PSD la guvernare, cunoaşteţi foarte bine ce a făcut domnul primar pentru comuna dumneavoastră, ce obiective au realizat şi ce investiţii derulează Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj – administraţia social-democrată. Aeroport, spital, stadion nou de fotbal, toate acestea sunt proiecte de anvergură, care vor dăinui peste generaţii.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră să purtaţi acest mesaj către cetăţenii comunei: că PSD are oameni competenţi, bine pregătiţi, capabili ca, în următorii patru ani, să pună în aplicare proiecte, să atragă fonduri europene. Puteţi merge cu fruntea sus să spuneţi aceste lucruri, pentru că am demonstrat deja, printr-un primar precum domnul Coandă, că putem realiza multe investiţii importante pentru comunitatea din Coşoveni.“

Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, vicepreşedinte al PSD Dolj, a subliniat importanţa pe care buna colaborare la nivelul administraţiei locale o are în dezvoltarea comunităţii.

„Alături de dumneavoastră, mă simt ca acasă şi, de fapt, să ştiţi că sunt născut în Coşoveni. Am fost şi viceprimar aici, în mandatul 2000 – 2004, iar în prezent avem o foarte bună colaborare între instituţii, discut zilnic cu domnul primar Nicuşor Coandă probleme de administraţie, ne consultăm reciproc în privinţa unor proiecte de interes local.

Trebuie să tratăm cu toată seriozitatea alegerile din 5 iunie, trebuie să înţelegem că, dacă nu formează o echipă unită comunitatea, consiliul local şi primarul, atunci toată lumea are de suferit. Ce putem face pentru a asigura o colaborare reuşită este să votăm pe toată linia echipa PSD: candidatul pentru primărie, lista pentru consiliul local şi pe cea pentru consiliul judeţean. Eu am convingerea că, în seara de 5 iunie, vom sărbători împreună victoria la alegerile din comuna Coşoveni“, a declarat Valerică Pupăză, primarul comunei Cârcea.

Preşedinta Organizaţiei de Tineret a PSD Dolj, Alexandra Presură, candidată pentru o funcţie de consilier judeţean, a afirmat: „Doresc să-i urez mult succes lui Nicu Coandă, primarul nostru din Coşoveni, pe care îl cunosc foarte bine, ştiu ce poate şi sunt convinsă că va da absolut totul pentru comuna dumneavoastră. Cunosc cât de mult s-a zbătut în aceşti ultimi patru ani pentru a implementa proiectele pe care le-a gândit în beneficiul comunităţii.

Candidatul PSD pentru Primăria Coşoveni are nevoie de o echipă puternică în spate, aşa că, vă rog, daţi-i şansa încă o dată să conducă localitatea, daţi-i un consiliu local, pentru a putea să-şi atingă obiectivele propuse, iar eu, în calitate de candidat pentru consiliul judeţean, vă mulţumesc anticipat pentru votul pe care îl veţi acorda listei PSD pentru CJ.“

 

Biroul de presă al PSD Dolj