Vicepreşedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip a vizitat România

0
85

indexVicepreşedintele Andrus ANSIP, responsabil pentru piaţa unică digitală, a efectuat o vizită oficială în România, în data de 28 aprilie 2017.

În timpul ei, înaltul oficial european s-at întâlni cu Sorin Mihai GRINDEANU, prim-ministru al Guvernului României,  Augustin JIANU, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale,  Mihai TUDOSE, ministrul economiei,  Rovana PLUMB, ministrul-delegat pentru fonduri europene, şi cu  Cristian CUCU, secretar de stat. Vicepreşedintele Comisiei Europene a discutat, de asemenea, cu reprezentanţi ai comisiilor parlamentare de economie şi industrie, afaceri europene şi comunicaţii şi tehnologii informaţionale.

Vizita a inclus un dialog cu cetăţenii, pe teme referitoare la Cartea albă privind viitorul Europei şi modalităţile de reducere a decalajelor din Uniunea Europeană, prin transformare digitală. Dialogul a avut loc în cadrul reuniunii anuale Eurosfat.

Evenimentele ce încheie suita de activităţi sunt o masă rotundă cu companiile de tip start-up şi părţile interesate din sectorul digital, ca şi o vizită la proiectul “Innovation Labs 2017”.