Peste 1.200 de poliţişti la datorie în minivacanţa de 1 Mai

0
101

Misiunea oamenilor legii de a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică va continua şi în aceste zile de minivacanţă, peste 1.200 de poliţişti urmând să fie la datorie în perioada 28 aprilie – 2 mai pentru a asigura doljenilor liniştea şi siguranţa necesare pentru a se bucura de zilele libere. Grătarele în aer liber sunt tradiţionale de 1 Mai, astfel că, în Craiova, municipalitatea a asigurat o zonă de picnic la Hanul Doctorului. Atât poliţiştii, cât şi pompierii vor fi cu ochii pe cei care vor alege să petreacă aici, pentru evitarea incidentelor de orice natură.

1Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că poliţiştii vor fi prezenţi datorie, în perioada minivacanţei de 1 Mai, în zonele de petrecere a timpului liber, în locaţiile unde vor fi organizate manifestări cultural-artistice, precum şi acolo unde se vor înregistra afluenţe mari de persoane. Poliţiştii de ordine publică vor desfăşura activităţi specifice în această perioadă, vor patrula zilnic, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier, zilnic urmând să fie la datorie peste 250 de agenţi şi ofiţeri de ordine publică.

masuri de ordine 1Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova. Ca de fiecare dată, poliţiştii rutieri vor avea un rol foarte important şi vor acţiona pentru supravegherea traficului rutier pe principalele artere de circulaţie, pentru afluirea/defluirea doljenilor spre/dinspre zonele de agrement din judeţul Dolj, precum şi pentru combaterea excesului de viteză, consumului de băuturi alcoolice, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei în municipii şi oraşe şi pe traseele de deplasare, poliţia rutieră acţionând zilnic cu peste 50 de agenţi şi ofiţeri de poliţie rutieră de la toate subunităţile inspectoratului.

 masuri de ordineStructurile de poliţie de investigare a fraudelor împreună cu specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului Dolj acţionează în unităţile de alimentaţie publică şi complexele comerciale unde sunt desfăşurate acţiuni de verificare şi control pentru prevenirea şi constatarea ilegalităţilor şi pentru combaterea evaziunii fiscale. Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor, punându-se totodată accent şi pe identificarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii, de la serviciile şi structurile specializate de investigaţii criminale urmând să se afle zilnic la datorie peste 30 de agenţi şi ofiţeri, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.