Sebastian Ghiţă a pus gaj imobile, echipamente şi opere de artă, în contul cauţiunii de 13 milioane de euro

0
229

Procurorii DNA au anunţat că au admis cererea deputatului Sebastian Ghiţă de constituire a cauţiunii de 13 milioane de euro prin “depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă”.

sebastian-ghita-Procurorii DNA Ploieşti au anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că”au admis cererea lui Ghiţă Sebastian, deputat în Parlamentul României, de constituire a cauţiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei”. La data de 21 aprilie, Sebastian Ghiţă a mers la sediul DNA Ploieşti, pentru a depune garanţii prin care să acopere cauţiunea de 13 milioane de euro, dispusă de procurori în dosarul în care are şapte capete de acuzare.

          Iniţial, DNA Ploieşti a respins garanţiile mobiliare şi imobiliare depuse de deputatul Sebastian Ghiţă, considerând că valoarea bunurilor nu acoperă suma dispusă de procuror. Parlamentarul este acuzat de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis. DNA menţionează că Victor Ponta i-ar oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose, acuzat la rândul său că furniza date din dosare lui Sebastian Ghiţă. Întâlnirea dintre fostul premier şi procuror a avut loc la Palatul Victoria, fiind intermediată de Ghiţă.