Copiii din proiectele World Vision, alături de persoanele cu dizabilităţi

0
246

wv accesÎn apropierea sărbătorilor pascale, Şcoala Gimnazială Coţofenii din Dos, alături de Clubul de Iniţiativă Comunitară “Creativă”, cu sprijinul autorităţilor locale, a organizat în cadrul proiectului ACCESS derulat de fundaţia World Vision România, un eveniment cu totul deosebit şi emoţionant dedicat copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi din comunitate. Pentru a-şi exprima deschiderea şi prietenia, copiii i-au întâmpinat cu ouă încondeiate, mesaje, desene şi felicitări de Paşte.

Spectacolul de cântece şi dansuri populare, pregătit cu multă dăruire, a fost oferit de către Ansamblul “Mlădiţele”, din care fac parte copii din Şcoala Gimnazială “Coţofenii din Dos” şi de Ansamblul “Oltenaşii”, din care fac parte copii din Şcoala Gimnazială “Scaeşti”. Acurateţea cu care copiii au cântat şi au dansat a stârnit admiraţia celor prezenţi, care i-au răsplătit cu zâmbete, aplauze şi cuvinte frumoase. Persoanele cu dizabilităţi invitate s-au integrat cu usurinţă în atmosfera evenimentului, au comunicat şi s-au simţit foarte bine.

“Mi-a adus bucurie evenimentul de astăzi şi mi-a plăcut să îi văd pe copii, atât de bine pregătiţi şi dornici să ne facă să ne simţim bine. Mulţumesc pentru invitaţie şi pentru atmosfera de sărbătoare”, a spus Ion Gruia, beneficiar al proiectului ACCESS, derulat de fundaţia World Vision România.

Moment dedicat sărbătorilor pascale

Scopul evenimentului a fost să contribuie la conştientizarea nevoii de integrare socială a persoanelor cu dizabilităţi în comunitate, la sensibilizarea copiilor cu privire la problematica dizabilităţii, precum şi la educarea lor referitor la modul cel mai potrivit de interacţiune cu persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, evenimentul a fost un moment dedicat sărbătorilor pascale. La final, toate persoanele cu dizabilităţi din proiectul ACCESS au primit un pachet de sărbători, constând în cozonac, ouă şi figurine de ciocolată.

Evenimentul a fost susţinut de Fundaţia World Vision România prin Proiectul Access – proiect dedicat persoanelor imobilizate care este implementat de World Vision România alături de Fundaţia Motivation România, în perioada martie 2014 – iunie 2017. La final, cel puţin 1.200 de persoane cu dizabilităţi locomotorii vor beneficia de scaune rulante potrivite şi de instruirea necesară pentru o utilizare adecvată. La nivel local World Vision România susţine activităţi de integrare socială prin conştientizarea membrilor comunităţii, a beneficiarilor direcţi şi membrilor familiilor lor pentru a asigura participarea socială ca premisă pentru o viaţă normală a persoanelor imobilizate în scaun rulant.