Ceremonia militar-religioasă prilejuită de sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război

0
225

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa şi prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, au participat ieri, la ceremonialul militar-religioasă prilejuită de sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război.

veterinari(1)Şeful administraţiei doljene a subliniat faptul că aceasta este o manifestare cu semnificaţii profunde şi o expresie a recunoştinţei faţă de toţi cei care, de-a lungul vremurilor, au luptat pentru libertate, integritate şi demnitate naţională. „Din zorii Războiului de Independenţă şi până la cea de-a doua conflagraţie mondială, trecutul nostru a stat sub semnul dezideratelor împlinite prin luptă şi jertfă, de eroi ştiuţi şi neştiuţi, a căror memorie suntem datori să o păstrăm mereu vie. România prezentului este un stat unitar, membru al comunităţii europene şi partener de încredere în eforturile internaţionale de menţinere a păcii şi stabilităţii. Tot ceea ce suntem astăzi s-a clădit prin sacrificiile militarilor care şi-au pus arma şi viaţa în slujba afirmării statale….“, a precizat Ion Prioteasa.

 Prezent la eveniment, reprezentantul Guvernului în teritoriu a susţinut că    instituirea acestei sărbători, prin HG nr. 1222/10.10.2007 reprezintă o expresie de recunoaştere a meritelor veteranilor de război apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. “Doresc să folosesc această ocazie pentru a exprima admiraţia şi preţuirea Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, dar şi a mea personal, faţă de spiritul dumneavostră de sacrificiu şi patriotismului de care aţi dat dovadă, cu arma în mână, pe câmpul de luptă, şi vă asigur de faptul că toate dolenţele dumneavoastră sunt analizate de fiecare dată în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor Vârstnice…» – prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.