Elevii pasionaţi de robotică sunt chemaţi la concurs

0
79

Copiii între 8 şi 14 ani pasionaţi de tehnologie şi cu aptitudini în robotică vor avea posibilitatea să-şi arate abilităţile în cadrul unui concurs organizat de mai multe ONG-uri, sub girul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Înscrierile deja au demarat, termenul final fiind pe 26 mai 2015.

Asociaţia „Edusfera”, în parteneriat cu ROSEdu, Centrul de Creaţie Tehnică pentru Tineret (inventează.ro) şi impact.HubBucharest anunţă lansarea concursului „Digital Kids”, adresat copiilor cu vârsta 8-14 ani. Concursul se constituie într-o iniţiativă care îşi propune să descopere şi să promoveze copii pasionaţi de tehnologie şi robotică, iar cei care îşi doresc se pot înscrie la una dintre  cele cinci categorii propuse: Jocuri, Utilitare, Aplicaţii pentru şcoală, Roboţi şi Multimedia. Înscrierea se face on-line, pe site-ul concursului: concurs.digitalkids.ro, până pe 26 mai, prin completarea unui formular.

„Această competiţie se diferenţiază de celelalte concursuri sau olimpiade de informatică prin accentul pus pe partea practică. Cu alte cuvinte, încurajăm copiii să îşi folosească creativitatea şi competenţele practice în domeniul IT pentru a crea pagini web, aplicaţii, programe, jocuri, exersându-şi astfel abilităţile digitale, foarte importante pentru viitoarea lor carieră ”, a afirmat TincuţaApăteanu, preşedinte „Edusfera”.

La rândul ei,  Cristiana Bogăţeanu, coordonator programeinventează.ro, a precizat: «La „inventează.ro” s-a făcut deja o tradiţie din a derula sau sprijini iniţiative de tot felul, aşa cum este şi concursul „Digital Kids”, menite să dezvolte spiritul de iniţiativă şi dorinţa de acţiune în rândul tinerilor. Fiind noi înşine pasionaţi de robotică şi programare, ne dorim să le oferim inginerilor de mâine, şi nu este vorba de vorbe fără conţinut, cât mai multe oportunităţi de dezvoltare prin provocări care să le permită să-şi pună în aplicare ideile. Suntem nerăbdători să citim aplicaţiile participanţilor».

Sprijin de la ISJ Dolj

Lucrările transmise vor fi evaluate de un juriu independent, care va selecta cinci participanţi la finala concursului „Digital Kids”, pentru fiecare categorie, urmând ca, după prezentarea lucrărilor, din ziua de 6 iunie, de la „impact Hub” Bucureşti, să aibă loc premierea câştigătorilor. ONG-urile implicate în program nu sunt foarte vechi, de 3-4 ani fiind înfiinţate, dar şi-au dovedit utilitatea în ceea ce priveşte accesul la o educaţie de calitate a tinerilor, prin dezvoltarea mai multor programe în acest domeniu. Practic, de aceea au primit şi girul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care a înştiinţat toate unităţile şcolare din teritoriu să sprijine această iniţiativă, nota telefonică trimisă fiind semnată atât de inspectorul de specialitate, prof.  Simona Chiriţă, cât şi de inspectorul general al ISJ Dolj, prof. Georgică Bercea-Florea.