Spitalul Clinic Municipal Filantropia va dispune de un buget total de 3,7 milioane lei

0
774

Primaria Municipiului Craiova continuă investițiile în  Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova. Aici se vor efectua lucrări de reparații și igienizări atât în secția de Pediatrie, cât și în clădirea Maternitate parter și etajul I, farmacia centrală, laboratorul de analize medicale. Vor fi făcute și achiziții pentru mai dotarea cu aparatură a mai multor secții medicale. De asemenea, Centrul de Imagistică și Radiologie al Spitalului Filantropia va fi finalizat în lunile următoare.

 

“Spitalul Clinic Municipal Filantropia va avea un buget pentru funcționare și administrare, reparații curente și investiții de 3,7 milioane lei. Vor fi executate reparații curente în valoarea dfe 2,6 milioane lei, precum lucrări de reparații și ingienizare atât pentru secția pediatrie, cât și pentru clădirea maternitate, parter plus etajul I, farmacia central și laboratorul de analize medicale. Investițiile reprezintă 1,1 milioane de lei. Proiect tehnic, asistență tehnică și execxuție pentru Centrul de Imagistică și Radiologie al Spitalului Filantropia, 770.000 lei, care se va finaliza în lunile următoare. Achiziție de paturi și mobilier specific pentru secțiile ATI, cardiologie, oncologie, hematologie și medicală I, 248.000 de lei”, a precizat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

În prezent, Ambulatoriul Filantropia este complet modernizat și dotat după cele mai noi standarde, cu aparatură și mobilier medical de ultimă generație. Ambulatoriul permite accesul persoanelor la servicii de sănătate primare și de terapie de primă linie la standarde europene. De asemenea, prin reintroducerea în circuit a acestui ambulatoriu se eficientizează sistemul de sănătate din municipiul Craiova, reducându-se astfel numărul de internări.

În plus, cel mai mare și ambițios proiect este construcția spitalului de Pediatrie, care va deservi întreaga regiune Oltenia. Primăria Craiova va suporta o parte de cofinanțare de 10.000 lei pentru acest proiect, restul investiției va fi suportată din fondurile Companiei Naționale de Investiții. În ceea ce privește construirea spitalului de Pediatrie, a fost finalizat studiul de fezabilitate și urmează o licitație organizată de Compania Națională de Investiții, pentru proiectarea și execuția acestuia.