Execuţiile lui Ivan au adus liniştea Ştiinţei

0
615

Nu numai frigul a ţinut fanii departe de “Ion Oblemenco” la primul meci al Ştiinţei acasă anul acesta. Au fost numai vreo 3 mii de spectatori cu Hermannstadt fiindcă alb-albaştrii au dezamăgit atât în finalul anului trecut, dar şi la debutul în 2023, la Botoşani. Iar aceşti fani, printre care unii veniţi să bifeze vizita lui Rivaldo în Bănie, n-au tolerat prea mult lipsa de idei şi de ocazii a alb-albaştrilor, admonestându-i deseori în prima repriză. Una aproape la fel de slabă precum primele 45 de minute de la Botoşani. Neagoe a fost pe bancă, dar pe teren a avut aceeaşi partitură fadă, Hermannstadt având cea mai mare şansă de gol în prima parte, dar Arlauskis confirmă că e portar de păstrat încă 3-4 ani, în ciuda vârstei.

După trei reprize fără gol anul acesta, Ştiinţa a punctat imediat după pauză, înainte ca murmurele să se transforme în huiduieli la scenă deschisă. Ivan a adus liniştea, şi pentru echipă, cât şi pentru el, fiindcă mulţi îl vedeau mai degrabă rezervă decât căpitan. Au fost două execuţii speciale, care, repetate măcar o dată pe lună, i-ar fi garantat o nouă experienţă externă. Cu avantaj pe tabelă, Craiova a fost mai sigură pe ea, dar nu şi mai inventivă sau mai spectaculoasă. Victoria era necesară, dar nu şi suficientă pentru a-i convinge pe fani. Ca să-şi recapete încrederea nu e nevoie însă de vreo minune, alb-albaştrii având la dispoziţie 3 meciuri la rând în care pot întoarce totul în favoarea lor. Adversari: Farul, CFR şi FCSB. Baftă!

Universitatea Craiova – Hermannstadt 2-0

A marcat: Andrei Ivan 48, 69.

Universitatea Craiova: Arlauskis 7 – Martic 6, V. Găman 6, Raul Silva 6, Vătăjelu 6 – Căpăţînă 6 (Mateiu 70) 5, Screciu 6 (Hanca 79) – Işfan 6, Nistor 6 (Cîmpanu 61) 6, A. Ivan 7  – Rivaldinho 6 (Koljic 61) 6. Antrenor: Eugen Neagoe.

Hermannstadt: Letica – Butean, C. Ene (Babic 80), Bejan, Issah, Opruţ – P. Petrescu (Bărbuţ 70), Mino Sota, Oroian (Iancu 46) – Balaure (Biceanu 70) – D. Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu

Arbitru: Marcel Bîrsan 6.